Otvoren 7. Međunarodni tekvondo kup ''Zrenjanin open'' (10 fotografija)

Uz učešće više od 600 takmičara iz 11 zemalja, danas je u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu svečano otvoren 7. međunarodni kup u tekvondu „Zrenjanin open“. Sve učesnike i goste je pozdravio i takmičenje proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, uz prisustvo zamenika pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomira Stanisavljeva, čiji je sekretarijat, uz Grad Zrenjanin i Sportski savez grada, podržao ovo takmičenje.
 
 
 
Simo Salapura je istakao da je Zrenjanin ovih dana centar sportskih zbivanja, ne samo u Srbiji, već i šire.
„Velika nam je čast što možemo da organizujemo velike sportske manifestacije, kao što je i ova današnja. Veliki broj takmičara, iz više zemalja, to je nešto što čini Zrenjanin mestom gde se vodi računa o sportu. Ovog vikenda održan je i međunarodni džudo turnir, u toku je i rvački kup Srbije za mlađe uzrasne kategorije, bili smo domaćini i međunarodnog seminara za borilačke sportove i veštine. Sve to je dobra uvertira za spektakl koji nas očekuje u utorak, u 18 časova, na gradskom bazenu, kada će se odigrati utakmica između vaterpolo reprezentacija Srbije i Nemačke“, kazao je Salapura. 
 
 
 
Pomoćniku gradonačelnika Zrenjanina i doskorašnjem generalnom sekretaru Sportskog saveza grada predstavnica organizatora takmičenja, Dijana Perić, uručila je plaketu Tekvondo kluba „Zrenjanin“ za doprinos razvoju tekvondo sporta u našem gradu. 
 
Zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev rekao je da je resorni sekretarijat AP Vojvodine prepoznao značaj ovog takmičenja i da ga podržava od samog početka. 
„Suština je da se što više dece i omladine bavi sportom, i sa ovog mesta možemo da pozovemo i sve one koji se ne bave sportom i poručimo im da za to imaju priliku i mogućnosti. Čestitam organizatorima i Gradu Zrenjaninu, i prateći ovaj turnir iz godine u godinu primećujemo pomak, pre svega u masovnosti i broju učesnika, a samim tim se odavde šalje snažnija sportska poruka. Sigurno ćemo sarađivati i u narednom periodu i postizati još bolje rezultate“, poručio je Stanisavljev. 
 
 
 
Kup „Zrenjanin OPEN“ se organizuje u svim kategorijama - pionira, kadeta, juniora i seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji se nadmeću u formama, borbama, kik i visinskom razbijanju. Predstavnik organizatora takmičenja, Slaviša Perić iz Tekvondo kluba „Zrenjanin“ kaže da je ovo najmasovniji turnir do sada. 
„Primetno je da se tekvodno razvija, puno je ovde dece koja nastupaju, drago nam je što smo toliko učesnika danas ugostili u našem gradu i učinićemo sve što je u našoj moći da odu sa što lepšim utiscima. Ovde su predstavnici 11 zemalja – Avganistana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i domaćina, Srbije, a samo iz Grčke stiglo nam je čak 127 takmičara“, naglašava Perić.