Podrška Grada Zrenjanina akciji ''Sat za našu planetu 2017''

Usvajanjem zaključka na današnjoj sednici Gradskog veća, Grad Zrenjanin dao je podršku i uključio se u ovogodišnju, sada već tradicionalnu globalnu akciju, “Sat za našu planetu”.
 
Ovo je deveto učešće Zrenjanina u akciji, jer su prvi put svetla na Trgu slobode u našem gradu simbolično ugašena 2009. godine, kada se Srbija pridružila globalnoj akciji, započetoj dve godine ranije. Te 2007. godine 2,2 miliona ljudi učestvovalo je u prvom “Satu za našu planetu”, održanom samo u Sidneju, a već 2008. godine akcija je postala globalna, pa se može reći da ove godine obeležava jubilej, jednu deceniju organizovanja. Ova najveću globalnu kampanju organizuje WWF - Svetski fond za prirodu.
 
 
Prethodne godine u “Sat za našu planetu” uključilo se više od 7000 gradova i mesta u 178 zemalja sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata. U Srbiji je učestvovalo 85 gradova i opština. Akciju ove godine podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Gradska uprava grada Novog Sada, kao i brojne organizacije, kompanije i pojedinci. 
 
Akcija će u svim gradovima i mestima koja učestvuju biti sprovedena naredne subote, 25. marta, u periodu od 20.30 - 21.30 časova, kada će biti ugašena dekorativna i javna rasveta, koja osvjetljava glavne znamenitosti gradova ili trgove.