Rekonstrukcija Ulice Franje Kluza u dužini od 1.6 kilometara

Ulica Franje Kluza u zrenjaninskoj mesnoj zajednici “Berbersko - bolnica” kompletno se rekonstruiše u celokupnoj dužini od 1,6 kilometara. Kolovoz u toj ulici, koju Zrenjaninci uglavnom poznaju po nekadašnjem nazivu “Titelski red”, dobiće sasvim novu fizionomiju, sa novim gabaritom, kvalitetnom asfaltnom podlogom, atmosferskom kanalizacijom i biće znatno bezbednija za saobraćaj brojnih vozila. Investiciona vrednost radova iznosi 39 miliona dinara, a rok za završetak je 45 radnih dana. 
 
 
 
Gradilište je danas posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, ne skrivajući zadovoljstvo zbog još jednog značajnog poduhvata na obnovi gradske saobraćajne infrastrukture.   
“Govorimo da je 2016. godina bila uspešna što se tiče infrastrukturnih radova, ali i u ovoj imamo velikih planova i takođe mnogo radova i evo, sa lepim danima, zahuktava se građevinska sezona i mašine se mogu videti u više delova grada. Ovo je značajan i skup projekat, koji nismo mogli sami da rešimo, ali uz zajedničko finansiranje Ministarstva privrede i Grada Zrenjanina uspeli smo da izvedemo kompletnu sanaciju ove ulice, koja je bila u izuzetno lošem stanju”, kazao je gradonačelnik i dodao da će njenom rekonstrukcijom ovde biti izmešten i deo saobraćaja iz veoma opterećene Bolničke ulice.   
 
 
 
Radovi se izvode u dve faze, a u toku je realizacija prve faze, od početka ulice do bočnog puta ka zatvorskoj ekonomiji, u dužini od oko 650 metara. Nakon toga, građevinska operativa seli se na drugi deo ulice, do raskrsnice sa Barskom ulicom, u blizini benzinske stanice NIS i supermarketa “Univereksport”. 
 
 
 
Na gradilištu je danas bio i Goran Plazonić, zamenik direktora preduzeća “Put-invest” doo iz Sremske Kamenice, koje se pozicioniralo na zrenjaninskom tržištu kao pouzdan i kvalitetan izvođač većeg broja radova u oblasti putne infarstrukture.
“Radove na ovoj lokaciji izvodimo u dužini od 1600 metara, širina kolovoza je pet metara, obostrano je oivičen, sa kanalom uz jednu stranu. Rok za završetak radova je 3. maj ove godine, a trenutno smo na oko 35% izgradnje”, kazao je on i ocenio saradnju s lokalnom samoupravom kao veoma dobru, uz obostrano zadovoljstvo do sada izvedenim radovima na teritoriji Zrenjanina.