''Remondis'' najavio širenje proizvodnih pogona u Zrenjaninu

Kompanija “Remondis Medison”, koja se bavi upravljanjem i tretmanom otpada iz humane i veterinarske medicine, planira u ovoj godini širenje proizvodnih kapaciteta u Zrenjaninu i zapošljavanje novih radnika - saopšteno je juče, tokom sednice Odbora Skupštine AP Vojvodine za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine, održane u Zrenjaninu. 
 
 
Predstavljajući istorijat i aktivnosti te kompanije, jedan od njenih osnivača, dr Miroslav Poznić najavio je za ovu godinu širenje kapaciteta i nova radna mesta.
“Naše planove konkretizujemo za određenu godinu, a za 2017. godinu ti planovi se vezuju za kupovinu novog zemljišta u industrijskoj zoni “Jugoistok - Ečka” u Zrenjaninu i instalaciju novog uređaja za termički tretman infektivnog, farmaceutskog otpada, malih životinja i narkotika. Ta investicija dovešće i do otvaranja novih radnih mesta”, kazao je Poznić. 
 
 
Kompanija “Remondis Medison” osnovana je u Zrenjaninu 2009. godine pod nazivom “Medikal Vest Disposal”, kada dobija i dozvolu za sakupljanje i transport medicinskog otpada. Četiri godine kasnije dobija dozvolu za tretman infektivnog otpada, a 2015. godine kompanija postaje “Remondis Medison”, članica grupacije sa 55.000 zaposlenih, koja u Nemačkoj poseduje najveći reciklažni centar na svetu. Prošle godine, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić uručio je kompaniji dozvolu za skladištenje farmaceutskog otpada. 
 
 
Po rečima Poznića, “Remondis Medison” sakuplja, transportuje i tretira preko 300 tona infektivnog otpada godišnje, proizvodi 300.000 komada specijalnih kantica za sakupljanje i transport otpada na godišnjem nivou i sarađuje sa više od 1.500 zdravstvenih ustanova u Republici Srbiji. U pogonu u Zrenjaninu, podignutom u industrijskoj zoni “Jugoistok - Ečka”, zaposleno je 15 radnika.