Salapura otvorio internacionalni plesni festival u ''Kristalnoj dvorani'' (10 fotografija)

Grad Zrenjanin i plesni klub "Fridens" organizatori su današnjeg internacionalnog plesnog festivala koji je u hali sportova "Kristalnoj dvorani" okupio preko 40 ekipa, plesnih grupa i sastava, sa više od 1000 učesnika iz 5 zemalja regiona. Učesnike i goste je pozdravio i festival proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao da Grad Zrenjanin ima bogatu tradiciju organizacije velikih manifestacija:
 
 
 
"Ovaj plesni festival danas svakako je jedna od tih manifestacija, a nama je posebno drago što ovde učestvuje mnogo dece iz Zrenjanina, ovdašnjih plesnih studija i centara. Zahvalio bih se organizatoru, plesnom studiju "Fridens" i Nikoleti Vidaković, koja se aktivno uključuje i u mnoge promotivne aktivnosti u našem gradu i nadam se da će svi učesnici poneti lepe utiske iz našeg grada i doći ponovo", istakao je Salapura i dodao da su Grad Zrenjanin i Javna ustanova "Sportski objekti" dali punu podršku organizovanju jednog ovakvog događaja.
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika iskoristio je prisustvo na otvaranju da podeli medalje i pehar najmlađim predstavnicima domaćina, simpatičnim devojčicama iz plesnog kluba "Fridens", koje su pripremile koreografiju pod nazivom "Indijanci" i izmamile aplauze brojne publike u "Kristalnoj dvorani".     
 
 
 
Nikoleta Vidaković, organizatorka, podseća da se današnji festival u Zrenjaninu održava 12. put, pod nazivom "Dance Fusion":
"Nivo takmičenja biće zaista vrlo visok, jer imamo svetske prvake u mnogim disciplinama, one koje su zaista najbolji. Takvi nam stižu iz Makedonije, ima ih i iz Beograda koji su zaista fenomenalni, discipline su od brejkdensa do modernog baleta, uzrast učesnika je od mališana od 15 meseci do seniora starijih od 30 godina, a ove godine uveli smo i neke nove discipline. U pitanju su improvizacije, jer takmičari ne znaju na koju će muziku plesati, bore se "jedan na jedan" i tako do finala", objašnjava ona.  
 
 
 
Publika u "Kristalnoj dvorani" imaće tokom celog dana, do kasnih večernjih sati, priliku da vidi preko 200 nastupa učesnika i različitih koreografija, u pet uzrasnih kategorija: bebi, mini, dečjoj, juniorskoj i seniorskoj.