Smotra ''Šta znaš o zdravlju'' u Crvenom krstu

Organizacija Crvenog krsta u Zrenjaninu danas organizuje tradicionalnu smotru „Šta znaš o zdravlju“, takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada, na kom je učešće uzelo oko 80 učenika. Učesnike su na početku smotre pozdravili i poželeli im uspeh na takmičenju sekretar organizacije Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je i proglasio smotru otvorenom. 
 
 
Aleksandra Tanasijević podseća da ovo takmičenje ima tradiciju dugu gotovo tri decenije, da je menjalo fizionomiju tokom vremena, ali da nije menjalo osnovnu funkciju – da edukuje mlade da shvate da je zdravlje najveće bogatstvo, i kako da ga kroz život što bolje sačuvaju.
„Crveni krst, kada su u pitanju zdravstveno-preventivne aktivnosti, izuzetno mnogo radi sa mladima, puno je vršnjačkih edukacija, s osnovnim ciljem da promoviše zdrave stilove života, pravilnu ishranu, potrebu za bavljenjem sportom, fizičkim kretanjem, promovišemo borbu protiv pušenja i protiv korišćenja psihoaktivnih supstanci“, kaže ona i dodaje da današnje takmičenje ima, pre svega, edukativni karakter, ali i da motiviše najuspešnije učenike, koji će biti nagrađeni. 
 
 
„Svi koji su nešto naučili o zdravlju su pobednici, već samim tim što su učesnici ovog takmičenja, a pripremili smo i nagrade za tri prvoplasirana učenika u kategoriji osnovnih i u kategoriji srednjih škola. Pobednici u obe kategorije predstavljaće grad Zrenjanin na pokrajinskoj smotri zdravlja koja se održava u Novom Sadu 12. aprila, povodom Svetskog dana zdravlja“, objašnjava sekretarka organizacije Crvenog krsta u Zrenjaninu.
 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je znanje najmlađih o zdravlju pravi put za formiranje zdrave i kompletne ličnosti. Istakao je i dobru saradnju Grada Zrenjanina i Crvenog krsta.
„Gradska organizacija Crvenog krsta je značajan partner Grada Zrenjanina u mnogim aktivnostima i organizaciji brojnih manifestacija, na čemu smo im posebno zahvalni. Najboljim učenicima na ovom takmičenju želim da  što uspešnije predstavljaju naš grad na pokrajinskom takmičenju u Novom Sadu“, poručio je Salapura otvarajući današnje takmičenje u svečanoj sali organizacije Crvenog krsta u Zrenjaninu.