Završena škola streljaštva u SKOSI ''Olimp'', zahvalnice najuspešnijima

Svečanom dodelom diploma, zahvalnica i prigodnih poklona polaznicima, streljački klub za osobe s invaliditetom “Olimp” iz Zrenjanina obeležio je danas završetak škole streljaštva za učenike OŠ “Petar Petrović Njegoš”. Projekat je finansiran sredstvima kompanije NIS, u okviru programa “Zajednici zajedno”, a obuhvatio je oko 300 dece iz najveće zrenjaninske osnovne škole. Njih dvadeset je danas nagrađeno, a neki od njih postigli su rezultate koji su ih preporučili za nastavak bavljenja tim sportom.
 
 
 
Svečanosti su prisustvovali i čelnici Grada Zrenjanina, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici Simo Salapura i Željka Milošević, kao i vršilac dužnosti sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Posebne zahvalnice klub je dodelio Saši Santovcu, Simi Salapuri i direktoru OŠ “Petar Petrović Njegoš” Miroslavu Brnjošu. Oni su se oprobali i u gađanju, a Santovac je uručio zahvalnice učenicima i čestitao im na završenoj obuci. 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac pozdravio je ovu aktivnost SKOSI “Olimp” i rekao da se radi o dobroj saradnji između tog kluba, kompanije NIS i OŠ “Petar Petrović Njegoš”.
“Streljački klub je posebno značajan, s obzirom da u svojim redovima okuplja osobe sa invaliditetom, a Gradu Zrenjaninu doneo je dve medalje sa poslednjih olimpijskih igara. Deca su, kroz ovaj projekat, mogla da se edukuju i osposobe za streljački sport, pojedina su pokazala i odlične rezultate, postala članovi kluba i takmičila se na šampionatu Vojvodine u mlađem uzrastu. Sigurno je da ovakvi projekti donose osmeh na lica naše dece i Grad Zrenjanin uvek će ih podržavati”, naglasio je zamenik gradonačelnika. 
 
 
 
Dodao je i da će uskoro ponovo posetiti taj streljački klub, kada će biti realizovana obećana donacija, i nabavljena elektronska meta, kako bi uslovi i rezultati u “Olimpu” u narednom periodu bili još bolji.
 
Santovac se zahvalio kompaniji NIS, istakavši da je, zahvaljujući programi “Zajednici zajedno” realizovani brojni projekti edukacije, ali i infrastrukture u gradu Zrenjaninu.
 
Predsednik SKOSI “Olimp” Zoran Šipka rekao je da je saradnja kluba i lokalne samouprave na zavidnom nivou, a da je danas obeležen završetak škole streljaštva za drugu generaciju polaznika. 
“Iako je puno dece prošlo  kroz školu u prethodna četiri meseca, nismo imali nijedan problem, iako se radilo sa oružjem. Deca su pokazala veliko interesovanje i želju za treniranjem i bavljenjem sportom i nadamo se da će neka od njih nastaviti da se bave streljaštvom, a u tome će nam, verujem, pomoći i lokalna samouprava. Imamo već dve pionirske ekipe, u kojima su deca iz prethodne generacije polaznika škole, i oni su već među najboljim ekipama u Vojovodini”, ističe Zoran Šipka. 
 
 
Među najuspešnijim polaznicima škole streljaštva je i učenica šestog razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš” Aleksandra Uzelac. 
“Streljaštvo mi se dopalo, a na obuci smo imali i slaganje piramida od dijabola, pa smo vežbali i preciznost i kako da budemo strpljivi, a upoznala sam i nove drugove. Uspešna sam u odbojci, koju treniram već tri godine, ali ću nastaviti da se bavim i streljaštvom”, rekla je Aleksandra.