FED kup Srbija - Australija: Krunić i Barti otvaraju meč (10 fotografija)

U svečanom ambijentu Barokne sale Gradske kuće u Zrenjaninu danas su određeni takmičarski parovi FED kup meča teniserki Srbija - Australija, koji se sutra i u nedelju igra u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”. Prvi singl meč, sutra od 13 časova, odigraće Aleksandra Krunić i Ešli Barti, a u drugom sutrašnjem meču sastaće se Ivana Jorović i najbolja australijska igračica Darija Gavrilova. U nedelju, takođe od 13 časova, sastaju se prvo Krunić i Gavrilova, a potom Jorović i Barti. Dubl-meč, kojim se završava susret Srbije i Australije, odigraće Aleksandra Krunić i Nina Stojanović za Srbiju i Ešli Barti i Kejsi Delakava, za Australiju. 
 
 
 
Žrebanju su prisustvovali predstavnik Međunarodne teniske federacije Stjuart Miler, vrhovni sudija meča Norbert Pajk i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je pozdravio članice reprezentacija Srbije i Australije, predstavnike stručnih štabova, Teniskog saveza Srbije, službena lica meča i sve prisutne u sali. 
“Zrenjanin je sportski grad, grad olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona, i mi smo ponosni na našu sportsku tradiciju, ali i celokupnu istoriju našeg grada, koja traje već 700 godina. Pojedini naši sportski klubovi stariji su od stotinu godina, a posebno su uspešni naši rukometaši, odbojkaši, košarkaši, rvači. Danas se ponosimo i našom mladom sugrađankom u teniskoj reprezentaciji Srbije, Dejanom Radanović”, kazao je gradonačelnik i zahvalio se Teniskom savezu Srbije na ukazanom poverenju da baš Zrenjaninu dodeli organizaciju ovog meča. 
 
 
 
“Siguran sam da će predstojeća dva dana biti praznik tenisa, ne samo u Gradu Zrenjaninu, već i u Srbiji i Australiji, a mi se iskreno nadamo da će se ljubitelji tenisa u Srbiji više radovati”, poručio je gradonačelnik, poželeo svim igračicama i gostima prijatan boravak u našem gradu i potom izvukao loptice sa imenima igračica, na osnovu kojih je određen raspored mečeva.  
 
Komentarišući parove meča, naša selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić rekla je da su suparnice očekivano odredile Dariju Gavrilovu kao prvu, i Ešli Barti kao drugu igračicu za ovaj meč.
“Odgovara nam žreb i što Aleksandra (Krunić) nastupa prva, tako da će Ivanu (Jorović), koja nastupa sa znatno bolje rangiranom igračicom ipak malo proći ta trema i navići će se na atmosferu. Najbitnije je da devojke sutra daju sve od sebe, ostave srce na terenu i da uz neophodnu pomoć publike budu spremne na iznenađenja“, istakla je selektorka Srbije.     
 
Aleksandra Krunić određena je od strane selektorke za našu prvu igračicu i kaže da je zadovoljna što će igrati prva, jer će tako “manje gubiti energije zbog navijanja”.
“Očekujem težak meč, igram protiv kvalitetne igračice čija je karijera u usponu i može da odigra meč u bilo kakvom stilu tenisa. Očekujem duge poene, da budem strpljiva i moraću da budem sto odsto i fizičke i mentalne snage da bi mogla da joj pariram“, ocenila je sutrašnji duel protiv Ešli Barti naša teniserka.  
 
 
 

Ulaznice za duel plej-ofa za plasman u Svetsku grupu B Fed kupa Srbija - Australija tokom sutrašnjeg dana i u nedelju biće u prodaji na biletarnici “Kristalne dvorane”, od 10-17 časova. Pojedinačna cena, za jedan takmičarski dan, je 200 dinara, a komplet za oba dana 300 dinara.