''Igrajmo za 16'' - ekipa ''Vodovoda'' druga u Beogradu

Ekipa u malom fudbalu JKP “Vodovod i kanalizacija” koja je proteklog vikenda predstavljala grad Zrenjanin na završnom turniru “Igrajmo za 16” u Beogradu, osvojila je drugo mesto u kategoriji "Gradovi". U odlučujućoj utakmici Zrenjaninci su poraženi minimalnim rezultatom (1:0) od ekipe Niša.
 
 
 
Pre plasmana u finale “Vodovod” je i u grupnoj fazi u prvom kolu takođe igrao sa Nišom i tada su poraženi sa 0:5. U nastavku turnira su uspeli da savladaju Suboticu (6:1) i Kragujevac (7:0) i plasiraju se u polufinale, gde su se nadmetali protiv ekipe Požarevca. U regularnom delu meča bilo je nerešeno (1:1), da bi plasman u finale Zrenjanin obezbedio nakon boljeg izvođenja penala. 
 
 
 
Ovo je ekipi "Vodovoda" drugo učešće na završnom turniru, a plasman u finale grupe “Gradovi” je do sada najveći uspeh jedne zrenjaninske ekipe. U proteklih pet godina, osim ekipe “Vodovoda i kanalizacije” na završnom turniru u Beogradu, grad Zrenjanin su predstavljale ekipe Tehničke škole, JKP "Čistoća i zelenilo" i Opštine Žitište.
 
Završnicu turnira u Beogradu pratio je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. U ime Grada Zrenjanina on je položio venac na spomenik “Zašto?” u Tašmajdanskom parku, podignut u blizini zgrade Radio-televizije Srbije, razrušene u NATO bombardovanju 23. aprila 1999. godine. Svake godine, tokom održavanja Memorijalnog turnira “Igrajmo za 16”, odaje se pošta poginulim radnicima RTS-a. 
 
 
 
U znak sećanja na njih, sa sloganom "Da se nikada i nikome ne ponovi", Radio-televizija Srbije već 18 godina organizuje Memorijalni turnir "Igrajmo za šesnaest". Sportsko nadmetanje na terenu ekipa po pozivu i brojnih prijatelja RTS-a vremenom je preraslo u veliku i značajnu sportsku manifestaciju širom Srbije, na kojoj se odaje počast radnicima RTS-a i svim ostalim žrtvama NATO agresije na Srbiju 1999. godine.Takmičenja su pretežno u malom fudbalu, ali i u basketu „3 na 3", stonom tenisu i kuglanju.
 
Posle više od dva meseca pre svega druženja ekipa učesnika i brojnih odigranih kvalifikacionih utakmica u Beogradu, Šapcu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Vrnjačkoj Banji, Požarevcu, Boru i Subotici – ovogodišnji Memorijal RTS-a stigao je do same završnice.
 
Superfinale manifestacije je u nedelju, 9. aprila, u USC "Voždovac" na Banjici, uz direktan TV prenos na RTS 2 i RTS SAT sa početkom u 16.55 časova.