Kompleksnija saradnja Grada Zrenjanina i RPK Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i vršilac dužnosti direktora Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Srednjebanatskog okruga Momčilo Nikolčić potpisali su danas sporazum o poslovnoj saradnji, na osnovu kog se pospešuje dosadašnja saradnja i utvrđuju neki novi modaliteti predstojećih programskih aktivnosti i sadržaja.
 
 
Sporazum se potpisuje nakon stupanja na snagu novog Zakona o privrednim komorama, kojim se uspostavlja i drugačija organizacija komorskog sistema Srbije, ali i nove obaveze i zadaci koji se postavljaju pred regionalne komore. Kako je istakao v.d. direktora Regionalne komore u Zrenjaninu Momčilo Nikolčić, sporazum o poslovnoj saradnji sa Gradom dokaz je dosadašnje permanentne, uspešne i dobre saradnje, uz obostrane težnje da se ona podigne na još viši nivo.
“Ovim sporazumom Regionalna privredna komora u dobroj meri stavlja se u službu Grada Zrenjanina, kao partner u saradnji na svim pitanjima relevantnim za kreiranje sistemskog privrednog ambijenta. Radićemo zajedno, kao i do sada, na projektima prekogranične saradnje, na afirmaciji indsutrijskih zona, privlačenju investicija, na korišćenju postojećih “braunfild” kapaciteta, na prezentaciji privrede grada, održavanju sajmova, u čemu želimo da “Inokop” još više afirmišemo, generalno, radićemo na tome da vratimo grad na privredni nivo koji je nekada imao, a koji je bio veoma visok”, kazao je Nikolčić.
 
 
Gradonačelnik Janjić istakao je da je zajednička organizacija sajma “Inokop” jedan od segmenata saradnje koji će sigurno biti unapređen, jer će po prvi put ove godine sajam biti održan u hali prilagođenoj takvoj vrsti priredbi.
“Napravili smo veliki iskorak što se tiče tog prostora, tako da je “Medison” sada i sajamska hala, uz mnogo više prostora i kvadrata, što je i mnogo veći zadatak za organizaciju i za Grad Zrenjanin i za Privrednu komoru, ali sam siguran da ćemo to dobro organizovati i da ćemo moći da se, krajem avgusta, pohvalimo da je to bio najbolji sajam do sada”, naznačio je Janjić.
 
 
Komentarišući danas potpisan sporazum, gradonačelnik je rekao da je njim formalizovano sve ono što je rađeno u prethodnom periodu.
“Nama je zajednički interes da promovišemo Grad Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, to već rade i lokalna administracija i Privredna komora, ali mislim da je neophodno da ostvarimo mnogo bolju koordinaciju i siguran sam da će se benefiti videti vrlo brzo”, istakao je Čedomir Janjić.