Prijem povodom 69 godina Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih Zrenjanin

Zamenik gradonačelnika, Saša Santovac, zajedno sa članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem i načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Oliverom Lisicom, primio je danas u Plavom salonu Gradske kuće članove Međuopštinske organizacije Saveza slepih i slabovidih Zrenjanin.

 

 

Zamenik Santovac rekao je da je ovaj sastanak organizovan povodom 69. godišnjice od osnivanja te organizacije od velikog značaja za slepa i slabovida lica.

- Pored čestitki koje smo im uputili,  iskoristili smo ovu priliku i razgovarali o aktivnostima koje Međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih sprovodi u našem gradu, od obuke za hodanje uz pomoć belog štapa, pa do svih drugih. Kako oni kažu, danas jeste njihov dan, ali i prilika da se ukaže na probleme. Definitivno, problemi su uvek kako da organizacija što bolje funkcioniše i kako obezbediti još više sredstava za njen rad - rekao je Santovac.

 

 

Naveo je da je Međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih Zrenjanin na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu sredstava za NVO dobila novac, ali da su ona potrebna u većem obimu.

- Grad Zrenjanin godinama unazad pruža podršku i pomoć ovoj organizaciji koja broji 312 članova, što, nažalost, nije slučaj i sa ostalim opštinama srednjobanatskog okruga iako su njeni članovi i sa teritorija tih opština. Zbog toga smo ranije održali sastanak sa načelnicom okruga, Snežanom Vučurević, kako bismo zajedno, sa ostalim opštima okruga, uzeli učešće u obezbeđivanju sredstava, da pomognemo ovoj organizaciji i na konkursima kod Pokrajine i Republike, posebno kada je reč o našoj pomoći u pisanju projekata i podnošenju aplikacija, što bi doprinelo da im se obezbedi još više sredstava - kazao je Santovac.

 

 

 

Predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Zrenjaninu Nenad Vukeljić izrazio je očekivanje da će dobra saradnja sa Gradom Zrenjaninom biti nastavljena i ubuduće.

- Zahvaljujemo Gradu na svim dosadašnjim potezima koji su pomogli da organizacija funkcioniše sve ove decenije, ali i da vidimo kako rešiti sve manja finansijska primanja kako ne bismo imali takvu vrstu problema, jer, u današnje vreme svesni smo da finansije nisu uvek takve kakve bismo želeli. Želimo da nađemo zajednički jezik sa gradom i svim opštinama i da funkcionišemo normalno i da možemo posvetiti pažnju svim našim članovima koji dolaze za pomoć - rekao je Vukeljić.