Prijem za Ivanu Žigon i ''Sibirske vitezove''

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac upriličio je juče u Gradskoj kući prijem za našu istaknutu glumicu Ivanu Žigon i za članove kozačkog ansambla “Sibirski vitezovi” Narodnog pozorišta iz Irkutska (Rusija), koji su sinoć održali koncert u Kulturnom centru Zrenjanina. Prijemu je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Željka MIlošević. 
 
Mihail Kornjev, rukovodilac “Sibirskih vitezova” rekao je da će na koncertu izvoditi kozačke, ali i srpske pesme sa velikim zadovoljstvom i ukazao da publika u Zrenjaninu posebno dobro oseća i voli rusku muziku i umetnost.
 
 
Ivana Žigon, kojoj je, kako je kazala, ljubav prema našem gradu preneo njen otac, čuveni glumac i pozorišni reditelj Stevo Žigon, podsetila je da su “Sibirski vitezovi” već gostovali u našem gradu i da su obišli 25 srpskih sela na Kosovu pruživši podršku srpskom narodu koji tamo živi.
 
 
- Imam potrebu da se zahvalim Zrenjaninu iz razloga jer je teško vreme nastalo i zato što smo na raskrnici još težih vremena u kojima čovek mora da zna šta mu je osnov i šta mu je temelj. Nije svejedno šta se peva u tom vremenu. Vrlo je lako pevati ono što je nametnutije, a treba se boriti za opstanak kulture i naroda i zahvaljujem se gradu, jer je imao takav odnos prema nama i neraskidivim vezama srpskog i ruskog naroda - rekla je Žigon.
 
 
 
Santovac je izrazio zadovoljstvo današnjim gostovanjem i potvrdio da zrenjaninska publika rado i sa velikom radošću prihvata ovakvu vrstu muzike, posebno jer dolazi iz Rusije.
- Zrenjaninska publika će i danas imati priliku da uživa, a činjenica da su “Sibirski vitezovi” treći put u Zrenjaninu, pokazuje da naš grad vide kao mesto gde su lepo prihvaćeni i rado viđeni - rekao je Santovac, zahvalivši im se na gostovanju.