Švajcarska IT kompanija ''Konsaltir'' otvorila novi poslovni prostor u Zrenjaninu

Jedna od IT kompanija koje posluju u Zrenjaninu, švajcarski “Konsaltir” (“Consulteer”), tri godine uspešnog prisustva u našem gradu obeležila je otvaranjem novog poslovnog prostora i najavom novih zapošljavanja u narednom periodu. 
 
 
 
I ovaj događaj ide u prilog nastojanjima da Zrenjanin bude jedna od najznačajnijih destinacija IT sektora u Srbiji, kako je nedavno u našem gradu istakla i resorna ministarka Ana Brnabić. Lokalna samouprava Grada Zrenjanina na najbolji način je prepoznala potrebe i ogromne potencijale IT sektora, a pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić istakao je ovom prilikom da se na tome uspešno radi već tri godine, tokom kojih je oko stotinu programera našlo posao u stranim kompanijama koje rade u Zrenjaninu.
“Oni su ostali da rade u svom gradu, sa svojim porodicama, što je najvažnije, posluju sa celim svetom i želja nam je da programera bude što više. U tom smislu radimo i na nekim strateškim ciljevima, ove godine očekujemo i otvaranje novog stručnog odeljenja u školi “Nikola Tesla”, narednih godina i u drugim školama, tako da stvaramo bazu budućih studenata i na našem i na drugim fakultetima, koji će imati perspektivan i dobro plaćen posao u našim IT kompanijama”, rekao je Radišić. 
 
 
 
Direktor kompanije “Konsaltir” Maurus Ridveg istakao je da u narednom periodu rad kompanije u Zrenjaninu podrazumeva još bolju saradnju s lokalnom zajednicom, obrazovnim ustanovama i pružanje šanse talentovanim programerima da doprinesu uspehu kompanije.
“Mi smo još uvek mlada kompanija i nudimo zaposlenima da samostalno rade na projektima i na savremenim tehnologijama. U naredne tri godine planiramo da povećamo broj zaposlenih na 30 i da se dalje razvijamo, zbog čega smo i otvorili ovaj novi prostor”, naglasio je Ridveg, a prisutne su pozdravili i suvlasnik kompanije Dragoslav Milovanović i tehnički direktor Robert Jenei.
 
Kompanija “Konsaltir” bavi se razvojem softvera i mobilnih aplikacija, a “Coworking” - zajednički radni prostor koji je sada otvoren otvara nove mogućnosti za širenje kompanije, njenih aktivnosti i novih ideja.