Završen meč u Zrenjaninu: Srbija - Australija 0:4

Završen je meč teniskog baraža za plasman u Svetsku grupu B FED kupa Srbija-Australija u Zrenjaninu, pobedom Australijanki maksimalnim rezultatom 4:0. Drugog dana meča, naša Nina Stojanović, koju je selektorka Ječmenica Jevtić uvrstila u tim, poražena je od najbolje igračice gošći Darije Gavrilove 0:6, 3:6. Samo u drugom setu naša igračica pružila je favorizovanoj Australijanki ruskog porekla kakav-takav otpor i tri gema rešila u svoju korist, ali sve to ukupno bilo je nedovoljno da se spreči ukupan poraz naše selekcije. 
 
 
Kako je, nakon prvog današnjeg singla, meč bio rešen u korist Australije, četvrti, poslednji meč odigrali su dublovi. Nina Stojanović i Ivana Jorović poražene su od para Ešli Barti-Kejsi Delakva 1:6, 5:7, pa su tako naše mlade reprezentativke dvodnevni duel protiv Australijanki završile, nažalost, bez dobijenog seta. Favoritkinje pre meča, u potpunosti su to i opravdale i potpuno zasluženo Australija će ove sezone igrati u Svetskoj grupi B FED kupa.  
 
 
Zrenjanin je proteklih dana još jednom potvrdio da može da organizuje najveće sportske događaje, i dosadašnjim međunarodnim takmičenjima i utakmicama koje su igrane u „Kristalnoj dvorani“, dodao ovoga puta i teniski meč FED kupa.  
 
 
Brojni gosti našeg grada, reprezentativke obe zemlje, članovi stručnih štabova reprezentacija, službena lica, osoblje Teniskog saveza Srbije, ističu izuzetno gostoprimstvo na svakom koraku i zadovoljstvo uslovima u kojima je odigran meč, ali i načinom na koji su organizovani prateći događaji. Ambijent Gradske kuće, u kom je održana ceremonija žrebanja i zvaničnog predstavljanja obe reprezentacije, impresionirao je sve goste, dok su predstavnici Teniskog saveza Srbije, koji takve događaje realizuju širom naše zemlje, konstatovali da se radi o možda najlepšem prostoru u kom su do sada tim povodom boravili. Jedino što je u Zrenjaninu izostalo jeste bolji rezultat naše selekcije, ali, kako su naše devojke izjavile posle današnjih mečeva, nisu razočarane i poručuju da će u narednom periodu sigurno podići „rejting“ i biti sposobne da se ozbiljnije suprotstave ekipama poput Australije.
 
 
Foto: Teniski savez Srbije