Završena rekonstrukcija Ulice Franje Kluza i prva faza Ulice cara Dušana

Završeni su radovi na rekonstrukciji Ulice Franje Kluza u zrenjaninskoj mesnoj zajednici “Berbersko - bolnica”, a tim povodom ulicu su danas obišli gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici - zamenik Saša Santovac, pomoćnici Željka Milošević, Duško Radišić i Simo Salapura, načelnik Odeljenja za privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj, izgradnju i uređenje grada i zaštitu životne sredine Gradske uprave Goran Kravarušić i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Jovan Vukanović. 
 
 
Ulica Franje Kluza u potpunosti je rekonstruisana u celokupnoj dužini od 1,6 kilometara. Osim proširenja na pet metara, urađeni su ivičnjaci i bankine, pristupni kolovozi do kuća. Radove je izvelo preduzeće “Put-invest” doo iz Sremske Kamenice, a vrednost investicije je 40 miliona dinara, uz zajedničko finansiranje Ministarstva privrede i Grada Zrenjanina.
 
 
Gradonačelnik je ovom prilikom razgovarao i sa stanovnicima Ulice Franje Kluza, koji su pohvalili realizovanu investiciju i izrazili zadovoljstvo što je nekadašnji “Titelski red” konačno dobio fizionomiju kakva dolikuje jednoj gradskoj ulici značajne dužine. Janjić je napomenuo da ovih dana obilazi gradska gradilišta i da je zadovoljan što se infrastrukturni radovi u više ulica odvijaju i ove građevinske sezone.
“U toku je rekonstrukcija Ulice cara Dušana, završeni su radovi u Birčaninovoj, kao i u nekoliko manje prometnih ulica, koje su takođe uređene, a ovo je velika investicija. Zajedno sa Ministarstvom privrede uspeli smo, ne da rekonstruišemo, nego da praktično izgradimo novu saobraćajnicu u Ulici Franje Kluza, u dužini od 1600 metara. Dobili smo kvalitetan put, znatno bezbedniji i širi, i očekujemo da jedan deo saobraćaja, pre svega teretnog, izmestimo na ovu deonicu”, kazao je gradonačelnik i dodao da su u toku pripremne aktivnosti za nastavak izgradnje obilaznice, jedne od ključnih saobraćajnica na gradskoj teritoriji.
 
 
“U prethodnim godinama Grad je izdvojio značajna sredstva za eksproprijaciju zemljišta na trasi obilaznice, pre svega mislim na Gradnulički atar i deo kod Begeja gde će se graditi most. Uspeli smo da završimo projekat i dobili smo sve dozvole. Međutim, mi tu investiciju iz našeg budžeta ne možemo da finansiramo, pregovaramo sa državom oko preuzimanja tih obaveza i siguran sam da će pregovori biti uspešno završeni”, naglasio je Čedomir Janjić. 
 
 
U saobraćaj je pušten i deo Ulice cara Dušana, od raskrsnice s Bulevarom oslobođenja (magistralom) do Ulice Steve Žigona (bivša Ljubljanska), čime je završena prva faza rekonstrukcije ulice. Radovi u drugoj fazi se trenutno izvode na potezu od raskrsnice s Ulicom Steve Žigona do Manastirske ulice (kod osnovne škole “Đura Jakšić”), a saobraćaj se preusmerava okolnim ulicama. Radovima je obuhvaćeno uklanjanje dosadašnjeg asfalta, nivelacija i sanacija kanalizacionih šahtova, popravka ivičnjaka i postavljanje novog asfalta.