Cilj biciklističke ''Trke kroz Srbiju'' u nedelju u Zrenjaninu - trasa kroz grad

Zrenjaninci će imati priliku da u nedelju, 18. juna, oko 13.00 časova, dočekaju učesnike 57. biciklističke “Trke kroz Srbiju”, čija se poslednja etapa završava u našem gradu, a cilj je u Ulici Narodnog fronta.   
 
Predstoji nam tako još jedan atraktivan međunarodni sportski događaj, jer u trci učestvuje oko 150 biciklista iz 16 timova iz Srbije, Francuske, Turske, Austrije, Slovenije, Belorusije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Italije, Grčke i Rumunije.
 
“Trka kroz Srbiju” startuje danas etapom Požarevac - Veliko Gradište - Požarevac, dugom 141 kilometar. Sutra se vozi 147 kilometara duga etapa od Požarevca do Avale, dok u nedelju, 18. juna, biciklisti kreću na 140 kilometara dug put od Pećinaca do Zrenjanina, preko Rume, Fruške Gore, Sremske Kamenice, Novog Sada i Titela. Organizator trke je Biciklistički savez Srbije, a gradovi domaćini su Požarevac, Beograd, Pećinci i Zrenjanin. 
 
Biciklisti na teritoriju Grada Zrenjanina ulaze iz pravca Titela i oko 12.20 časova trebalo bi da voze kroz Perlez, a potom nastavljaju ka Stajićevu i Ečki, gde stižu između 12.35 i 12.50 časova.  
 
Kroz sam grad Zrenjanin voziće se Beogradskom i Pašićevom ulicom, Žitnim trgom i čitavom dužinom magistrale - Bulevarom Milutina Milankovića i Bulevarom Veljka Vlahovića, do kružnog toka na obilaznici iz pravca Novog Sada. Potom skreću i voze kroz Aviv Park, a zatim Novom ulicom i Ulicom Bogdana Teodosina ponovo izlaze na Bulevar Veljka Vlahovića i kreću prema centru grada. Na kružnom toku kod “Avale” skreću ka Obali Sonje Marinković i Narodnog fronta, do cilja pored Gradske kuće. 

Trasa kojom će biciklisti voziti kroz Zrenjanin
 
U iščekivanju dolaska biciklista, od 12.00 časova biće organizovan prigodni program na Trgu slobode posvećen, pre svega, najmlađima, s ciljem promocije biciklizma kao sporta i zdravog načina života. Deca će moći da učestvuju u trci guralica (do 4 god), testiranju osnovaca od prvog do šestog razreda u “Kapriolo boksu” na bicikl-ergometrima, a svi zajedno će sat kasnije dočekati učesnike “Trke kroz Srbiju”. Nakon trke predviđeno je i proglašenje pobednika, koje je na programu oko 13.15 časova. 
 
Biciklistički savez Srbije i Grad Zrenjanin pozivaju vaspitače, učitelje, nastavnike, učenike, roditelje, da budu gosti na druženju na manifestaciji, da zajedno na biciklima dođu i uveličaju ovaj događaj. Okupljanje je u 12.00 časova na Trgu slobode, a prijave će se vršiti na licu mesta.