Deveto izdanje ''Saundlaversa'' od 28. do 30. jula

Deveti “Soundlovers” muzički festival održaće se 28. 29. i 30. jula u prostoru letnje Kino bašte u Zrenjaninu i ove godine nosiće ime “Soundlovers Beyond”, saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostoru kluba “Kapetan Džek”.
 
Predstavnicima medija obratili su se zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, PR ovogodišnjeg festivala Đorđe Banjai i PR menadžer kompanije Gomeks Nedeljko Golušin
 
 
“Grad Zrenjanin podržao je ovaj festival, kao što podržava sve dobre i kvalitetne ideje naših mladih i kreativnih sugrađana”, istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. On je izrazio zadovoljstvo što će i ove godine veliki broj mladih iz drugih sredina doći u Zrenjanin i što festival “Soundlovers” na pravi način promoviše naš grad.
 
“Mladi su imali inicijativu i ideju koje je Grad prepoznao i jednostavno učinili ono što svi želimo - da mi činimo Zrenjanin gradom kojim ćemo se ponositi i da ga pokrećemo. Zahvaljujem se ovim mladim ljudima koji deveti put organizuju festival i siguran sam da će i ove godine učiniti sve kako bi svi oni koji dođu u naš grad, a naravno i Zrenjaninci, proveli tri lepa dana i noći i uživali u toj vrsti muzike koju vole”, poručio je Santovac.     
 
 
Ovogodišnje izvođače i energičnu kampanju festivala usmerenu ka mladima iz Srbije i okolnih zemalja predstavio je PR Đorđe Banjai. On je najavio program elektro-dens muzike tokom prve dve večeri, dok će treće večeri, u nedelju, uživati ljubitelji RNB, trep i hip-hop muzike. 
“Što se izvođača tiče, kao i prethodnih godina smo se odlučili da imamo jedno centralno ime iz inostranstva, ali smo se takođe odlučili da veći akcenat stavimo i na najkvalitetnije izvođače koji nam dolaze iz Srbije. Prve večeri, u petak, headliner će biti Aleksandar Iloski, najangažovaniji di-džej iz Makedonije”, naveo je Banjai i dodao da se ulaznice, po ceni od 790 dinara, mogu nabaviti u kiosku u centru Zrenjanina kod robne kuće “Simpo”, kao i kod ovlašćenih promotera.
 
 
Kompanija “Gomeks” generalni je sponzor “Soundlovers Mini” festivala, koji će se održati u sklopu manifestacije “Dani piva”, 28. avgusta od 17 časova, u centru grada, prostoru kod “Vodotornja”. O učešću te kompanije govorio je pr menadžer Nedeljko Golušin.
“Priključili smo se ovom festivalu jer je poslovna politika kompanije, kada se ne radi o dobavljačima i trgovini, usmerena ka najmlađim generacijama i drago nam je što “Mini Saundlavers” festival u našem Zrenjaninu okuplja sve više najmlađih. Bitno je naglasiti da se na tom festivalu pojavljuju deca koja vole da pevaju. Nije najvažnije da znaju da pevaju, već da to vole i da pevaju, ono što bih ja nazvao, “normalnim” muzičkim repertoarom, bez kiča i šunda, a organizatori su za ovogodišnji festival predvideli i neke dodatne aktivnosti”, rekao je Golušin. 
 
 
 
Festival “Soundlovers” je 2009. godine osnovala grupa mladih ljudi koji ga iz godine u godinu razvijaju i rade na unapređenju turističke ponude grada, a posle “Dana piva” najposećenija je muzička manifestacija u gradu.