Donacija beogradske Asocijacije vojnih atašea ''Našoj priči''

Pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Željka Milošević danas je u Gradskoj kući primila delegaciju Asocijacije vojnih atašea u Srbiji, koju su činili pukovnik Tomas Ahamer, ataše odbrane pri ambasadi Republike Austrije u Srbiji i predsednik beogradske Asocijacije atašea, i potpukovnik Ingo Gnojk, nemački ataše odbrane. Prijemu su prisustvovali i predstavnici zrenjaninske Osnovne i srednje škole “9. maj”, na čelu s direktorkom Snežanom Oluški Vlačić. 
 
 
Povod za prijem i razgovor s diplomatskim predstavnicima u našoj zemlji bilo je uručenje donacije u vrednosti od 2.000 evra Dnevnom centru “Naša priča”, za nabavku opreme i unapređenje rada u plasteniku u tom objektu. Kako je istakla direktorka “9. maja” Snežana Oluški Vlačić, stupanjem u kontakt s ljudima koji su voljni i mogu da pomognu, realizovan je ovaj projekat, s ciljem da se on razvije u nešto veće i značajnije - formiranje Centra za rani tretman.
 
“Ideja nam je da napravimo takav centar koji bi bio prvi u Srbiji, a obuhvatio bi populaciju dece rođene pod rizikom i pratio bi ih pre samog uključivanja u bilo koju instituciju, praktično od samog rođenja, i kasnije kroz život. Da bismo obezbedili sredstva za realizaciju tako velikog projekta, aplicirali smo na konkurs i povezali se s ljudima koji nam u tome mogu pomoći, kroz saradnju sa školom i lokalnom samoupravom”, objasnila je Oluški i dodala da je novac za donaciju koja se danas uručuje prikupljen na Uskršnjem balu, a svake godine se usmerava ka pojedincima ili ustanovama kojima je potrebna pomoć. O tome je govorio pukovnik Tomas Ahamer. 
 
 
“Ovo je naša druga humanitarna donacija te vrste u Srbiji, nakon što smo prošle godine pomogli deci koja su u imigracionom procesu. Sredstva usmeravamo tamo gde procenimo da su najpotrebnija i nije bilo teško odlučiti se za ovu ustanovu u vašem gradu. Zrenjanin ima dobru reputaciju i dugu tradiciju otvorenosti za saradnju. Stupili smo u kontakt s predstavnicima škole “9. maj” i realizovali projekat nabavke sredstava potrebnih školi”, kazao je Ahamer. 
 
 
Pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević istakla je odličnu saradnju lokalne samouprave sa školom “9. maj”, koja i prelazi okvire uobičajenog, jer je u pitanju ustanova koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju i s posebnim potrebama.
“Zadovoljstvo nam je danas da ugostimo ljude dobre volje i plemenitog srca. Grad Zrenjanin uvek je bio dobar domaćin, otvoren za saradnju, a naročito smo gostima predočili saradnju koju ostvarujemo s obrazovnim institucijama i ustanovama. Želimo da pomognemo školi “9. maj”, da deca koja borave u njoj budu širokog osmeha, i mislim da je ova donacija početak jedne dobre saradnje i novog partnerstva između Grada Zrenjanina i austrijske i nemačke ambasade”, poručila je Željka Milošević nakon današnjeg prijema.