Održan 6. Feeder kup grada Zrenjanina

Šesti "Feeder kup" grada Zrenjanina, u organizaciji Kluba sportskih ribolovaca "Banat", održan je danas na takmičarskoj stazi "Brankovan" na Begeju, u centru grada, na potezu od zgrade MUP-a do stare fabrike šešira. 
 
 
Takmičarska staza Brankovan je poznata kao plovkaroška staza, a za potrebe takmičenja mesta na njoj su uređena uz pomoć JKP "Čistoća i zelenilo". Ranija takmičenja održavana su na gradskom jezeru 3 u okviru manifestacije "Dani piva", ali je zbog većeg fonda ribe takmičenje premešteno.
 
 
Zbog velikog broja takmičara očekivao se slab ulov ribe, međutim pokazalo se da je Begej dosta bogat ribom, stoga su takmičari uživali u lovu krupnih deverika, šarana, soma i karaša. 
 
 
Na takmičenje su se ove godine prijavila 33 ribolovca iz cele Srbije. Nakon završetka takmičenja i zvaničnog merenja, na šaranskom reviru "Čepel" na Peskari, pehare i medalje najboljima, zajedno sa predsednikom Fider sekcije Igorom Janjićem, uručio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.
 
 
Prvoplasirani na ovom takmičenju bio je Zoran Gospodinov ("Energotim", Beograd), sa ulovom od 2.760 grama, drugoplasirani Ljubinko Vuković ("Ljuti amateri", Beograd) 2.425 grama, dok je trećeplasiran Nebojša Filipović iz Zrenjanina sa ulovom od 2.260 grama.
 
"Grad Zrenjanin je danas bio domaćin velikog broja ljubitelja ribolova iz cele Srbije. Drago nam je da su gosti zadovoljni kako gostoprimstvom tako i organizacijom sportskog kluba "Banat" sa kojima imamo već duže vreme odličnu saradnju, primer za to je jezero "Čepel" koji je uz podršku i saradnju grada i kluba postao prava oaza grada Zrenjanina" - istakao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
 
Radišić je ponovio da je grad prepoznao potencijale, tako da će se raditi i dalje na razvoju sportskog ribolova i podsetio da je sledeće nedelje zakazana akcija čišćenja i sređivanja Jezera 1.
 
Predsednik Fider sekcije Igor Janjić rekao je da su takmičari zadovoljni bogatim ulovom i zahvalio se gradu Zrenjaninu na dosadašnjoj podršci, kako u samoj organizaciji takmičenja, tako i u drugim aktivnostima koje ovaj klub sprovodi, kao što su "školica ribolova" za decu, sređivanje revira Čepel i mnoge druge.
 
 
Fider ribolov je vrsta finog dubinskog pecanja sa hranilicom, štapovima sa izuzetno tankim i osetljivim vrhom koji praktično predstavlja kombinaciju klasičnog dubinskog ribolova i pecanja na plovak. Reč je o veoma popularnoj tehnici ribolova koja je nastala u Velikoj Britaniji a potom se proširila po većem delu Evrope, a odlikuje se čestim preciznim zabacivanjem i hranjenjem ribe na željenoj mikrolokaciji.