Održana 14. sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća održana je danas, a jedna od važnijih tačaka dnevnog reda bila je Utvrđivanje Predloga Odluke o završnom računu budžeta grada Zrenjanina za 2016. godinu – konsolidovani završni račun - Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2016. godinu (u periodu januar - decembar 2016. godine).

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je novinarima, po završetku sednice, da će ovaj izveštaj biti i na dnevnom redu sednice Skupštine grada, koju će predsednik Skupštine zakazati moguće i za narednu nedelju.

 

 

- To je izveštaj svih korisnika budžeta za prošlu godinu i veoma je transparentan, tako da se iz toga vidi kakav je bio prihod i kako se trošio novac u gradu Zrenjaninu, kako u Gradskoj upravi, tako i u javnim preduzećima, ustanovama, a i kod drugih korisnika budžeta. Zadovoljan sam posebno prihodima i nadam se da će ove godine oni biti bar na tom nivou, iako, ja ipak očekujem i više prihoda direktno u budžet, ali i više projekata koji se realizuju sa drugih nivoa vlasti - kazao je gradonačelnik Janjić.   

 

 

Na današnjoj sednici usvojen je, između ostalog, i Predlog Zaključka o prihvatanju Izmena Programa poslovanja JP ''Gradska stambena agencija'' Zrenjanin za 2017. Godinu. Izvestilac po toj tački Radiša Dupljanović rekao je da su poslovi izdavanja u zakup i tekuće i investiciono održavanje izletišta Peskara, Tisa i Motel sada u nadležnosti tog preduzeća, te da će biti obezbeđena sredstva za njihovo opremanje.

- Obećavamo da ćemo podići na viši nivo turističku ponudu našeg grada - kazao je Dupljanović. 

 

 

Pored toga, članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o formiranju, organizaciji i opremanju Jedinice civilne zaštite opšte namene na teritoriji grada Zrenjanina.

Izvestilac Igor Virijević kazao je da je Grad Zrenjanin prošle godine dobio izuzetno vrednu opremu za reagovanje u vanrednim situacijama, tako da je sledeći korak formiranje jedinice civilne zaštite i osposobljavanje lica. 

 

 

- Ideja je da se iz Gradske urave i javnih preduzeća formira jedinica od tridesetak ljudi koji bi se u narednih šest meseci prošli obuke adekvatne za reagovanje i postupanje u vanrednim situacijama, kao i obuke za upravljanje materijalno - tehničkim sredstvima koje Grad Zrenjanin poseduje - rekao je Virijević 

Dnevni red sednice:  

http://www.zrenjanin.rs/1-318-27-0/Sednica-Gradskog-veca