Otvoreni "Dani Uroša Predića" u Orlovatu

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić svečano je danas otvorio “Dane Uroša Predića”, manifestaciju koja se, u čast tom velikom slikaru, u Orlovatu održava već dvanaesti put, a ove godine povodom 160. godina od njegovog rođenja. 

 

U hramu Vavedenja, u kome je ikonostas oslikao sam Predić, održana je liturgija, a zatim je pod dudom Uroša Predića održana svečanost.

Tom prilikom Radišić je zahvalivši organizatorima manifestacije napomenuo da će u sklopu programa u svim školama na teritoriji Grada Zrenjanina biti održan čas o Urošu Prediću.

 

 

 

- Za Grad Zrenjanin je veoma bitno da naša sela žive, da se što više družimo i razvijamo sela, da nađemo karakteristiku za svako od njih, a ona će opstati ako našoj deci u nasleđe ostavimo tradiciju i običaje, ako ne zaboravimo velikane poput Predića koji i sam nije zaboravio svoje selo - rekao je Radišić.   

 

 

O Urošu Prediću govorio je i narodni poslanik Mirko Krlić, a predsednica Saveta mesne zajednice “Orlovat” Biljana Popadić zahvalila je lokalnoj samoupravi koja je pomogla da se ova manifestacija održi i najavila niz programa koji će biti održani u ovoj godini.

Kako je navela, na sam rođendan Uroša Predića, 7. decembra biće postavljena bista ispred škole u tom mestu.  

 

 

Danas je u Orlovatu održan i bogat kulturno - umetnički prgram, a posetioci su bili u prilici da vide i uživaju u "Paorskoj torbi“, "Štrudlijadi“, "Tamiškom kotliću“...