Prijem za predstavnike ekipa učesnika Nacionalnih igara Specijalne olimpijade

Jedanaeste Nacionalne igre Specijalne olimpijade Srbije u Zrenjaninu sinoć su zatvorene, a za predstavnike ekipa učesnika juče je priređen svečani prijem u Baroknoj sali Gradske kuće. Domaćini gostima iz 12 gradova Srbije bili su pomoćnici gradonačelnika Željka Milošević i Simo Salapura, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković
 
 
Tokom srdačnog razgovora istaknuto je da se Zrenjanin potrudio da i ovoga puta bude dobar domaćin za oko 300 učesnika igara, a da mu je upravo iz tog razloga i poverena organizacija takmičenja, koje su u našem gradu održane prvi put. Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević istakao je da mu je drago što je, pored niza velikih sportskih takmičenja koje je organizovao, Zrenjanin postao i domaćin Nacionalnih igara Specijalne olimpijade, najvećeg događaja u ovoj populaciji takmičara. 
 
 
 
“Sve protiče u najboljem redu, kako smo i zamislili, iskreno se nadam da će tako ostati i do kraja. Sport je bio u prvom planu, ali je jako povezan i sa njihovim druženjem i kroz sportske aktivnosti imaju najbolju i najjaču mogućnost da se socijalizuju u društvu. Njihovi rezultati su u zavisnosti od toga koliko su se pripremali, sreća je i kod njih jako bitan faktor, ali znam da su svi puno trenirali i radili da bi došli ovde i pokazali ono što najviše mogu da urade. Za neke od njih ovo je poslednja prilika da uzmu učešće u reprezentaciji za Svetske igre u Abu Dabiju 2019. godine”, kazao je Stanojević i uručio zahvalnicu Gradu Zrenjaninu za uspešnu organizaciju igara. 
 
 
 
Pozdravljajući prisutne u Baroknoj sali Gradske kuće, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura je podsetio na neka od značajnih takmičenja održana u Zrenjaninu u prethodnom periodu, najavio neka koja će se održati i istakao domete sportista iz našeg grada, zahvaljujući kojima je Zrenjanin i prepoznatljiv kao “grad sporta”. 
“Ugostili smo danas kapitene ekipa i predstavnike gradova, učesnika Specijalne olimpijade. Ove Nacionalne igre u Zrenjaninu najmasovnije su do sada, a dobili smo i sve pohvale za organizaciju. Nadamo se da će se i naši sportisti, članovi kluba “Hendi sport” izboriti za učešće na Svetskim igrama i da će ponoviti uspeh iz Los Anđelesa 2015. godine, kada su se vratili sa četiri medalje. Razgovarali smo i o tome kako da poboljšamo uslove za bavljenje sportom osoba s posebnim potrebama i eventualnom domaćinstvu evropskog odbojkaškog prvenstva u organizaciji Specijalne olimpijade”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina tokom jučerašnjeg prijema.