Santovac: Zrenjanin ima talentovanu decu

U Plavom salonu Gradske kuće organizovan je prijem za decu Centra za edukaciju ''Malac Genijalac'' iz Zrenjanina, koja su ostvarili izuzetan rezultat na međunarodnoj Olimpijadi mentalne aritmetike u Beogradu.

 

 

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je nakon prijem, kojem su prisustvovali i pomoćnici Duško Radišić i Simo Salapura, kazao je da se Grad Zrenjanin ponosi uspesima dece, a da je uspeh mališana ove škole, od kojih je njih troje ušlo u finale takmičenja, dokaz da imamo talentovanu decu.

 

 

- Ono što je veoma značajno jeste da se sa tom decom radi, a mi se kao Grad zahvaljujemo svima, svim školama koje dodatno, van školskog programa nude mogućnosti deci za njihov razvoj, a jedna od takvih jeste i ova škola čiji polaznici ostvaruju izuzetne rezultate. Tu smo da pružimo podršku, da ukažemo na talente i sagledamo šta je ono što bismo trebali raditi ubuduće, a grad Zrenjanin, videli smo to prethodnih dana na prijemima organizovanim za njih, ima odličnu decu koji su budućnost našeg grada- rekao je Santovac.

 

 

Vlasnica škole Biljana Manić Stojanov kazala je da je na nedavnom takmičenju u Beogradu učestvovalo 600 dece, a da su mališani iz Zrenjanina osvojili medalje u svim kategorijama.