Učenici OŠ ''Petar Petrović Njegoš'' osvojili 9 nagrada na republičkim takmičenjima

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i član Gradskog veća Slaviša Vlačić priredili su danas prijem za osam učenika osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, koji su na republičkim takmičenjima osvojili ukupno devet nagrada. Prijemu su prisustvovali i njihovi predmetni nastavnici, kao i direktor škole Miroslav Brnjoš
 
 
Kako je istakao pomoćnik gradonačelnika Salapura, uspeh učenika najveće zrenjaninske osnovne škole nije samo priznanje za njih, njihov rad i rad nastavnika koji su ih pripremali, već je to priznanje i svojevrsna promocija za Grad Zrenjanin, koji može da bude ponosan na sve svoje osnovce koji se sa republičkih takmičenja vrate nagrađeni.
“Okupili smo se danas da afirmišemo naše mlade naraštaje, da čestitamo ovim učenicima na postignutim rezultatima i zahvalimo se Ani, Miljani, Jeleni, Dušanu, Danijelu, Marku, Nikši i Justinu na osvojenih devet odličja u šest oblasti - matematici, fizici, geografiji, srpskom jeziku, tehničkom i informatičkom obrazovanju i mini atletici. Čestitam i direktoru škole, nastavnicima i mentorima, ali i roditeljima učenika”, poručio je Simo Salapura
 
 
Direktor OŠ “Petar Petrović Njegoš” Brnjoš napomenuo je da školu pohađa 1230 učenika, od kojih je oko 70 ostvarilo neke plasmane na opštinskim takmičenjima. 
“Tridesetak učenika imalo je plasmane na okružnim takmičenjima, to su ustvari bili plasmani za odlazak na republička takmičenja i evo, imamo osam učenika sa devet nagrada, iako naglašavamo da je uspeh već i sam plasman na republičko takmičenje. Iza toga stoji mnogo uloženog truda, i učenika i nastavnika i zaposlenih", istakao je direktor.  
 
 
Nikša Čvorović, učenik šestog razreda, osvojio je dva treća mesta u republici - iz matematike i fizike. Kaže da je to ostvario uz mnogo vežbanja i odricanja i da mu je želja da i naredne godine učestvuje na državnom takmičenju. 
 
 
Danijel Spasić, prvak Srbije u oblasti tehničkog i informatičkog obrazovanja, učenik je petog razreda. Konkurencija je, po njegovim rečima, bila velika, a on se nada da će uspeh moći da ponovi i u sledećim razredima. 
 
 
Osim njih dvojice, druga mesta u Srbiji, u mini atletici, osvojili su Jelena Mastilović i Justin Cvetkov, dok su treća mesta osvojili Marko Milutin (fizika), Ana Bjelogrlić (srpski jezik i jezička kultura), Dušan Vukanić (geografija) i Miljana Antić (tehničko i informatičko obrazovanje).