Uređuje se centar Elemira

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno sa svojim saradnicima, posetio je danas Elemir i tom prilikom obišao centar tog sela i radove na izgradnji dela dečijeg vrtića “Svetozar Toza Marković” i parohijskog doma.

 

 

 

Predsednik Saveta mesne zajednice Marko Kovačević rekao je da su u toku radovi na uređenju centra tog sela, kao i trotoara, a pokrenuti su na inicijativu meštana Elemira i uz pomoć Gradske uprave Zrenjanin i Direkcije za gradnju i uređenje grada. 

 

 

 

- Kao što vidite, vrlo uspešno se završavaju, a stanovnici Elemira prezadovoljni su izgledom koji će dati novi izgled centru Elemira i upotpuniti ovo naselje. Radovi su počeli pre dve godine. Vrtić je kompletno opremljen nameštajem koje je mesna zejdnica obezbedila od sredstava iz samodoprinosa i čekaju se određene dozvole i nešto manjih radova kako bi vrtić bio u funkciji, a nadamo se da će to uskoro i biti - kazao je Kovačević.

Naveo je da je parohijski dom izgrađen uz pomoć Gradske uprave, Mesne zajednice “Elemir” i Parohije Elemir i da su očekivanja da će i taj objekat uskoro biti u funkciji.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je naveo da se pored radova u gradu, onii izvode i u naseljenim mestima i da je to dokaz ranijih najava o dobroj građevinskoj sezoni u Zrenjaninu i da će mnogo velikih infrastruktrunih radova biti urađeno ne samo u gradu, već i naseljenim mestima.

- Danas sam ovde u Elemiru, vrednost radova u centru je oko 7,3 miliona dinara, abiće uređene staze u centru, a nadam se da ćemo ove godine konačno uspeti da završimo projekat izgradnje vrtića i da će početi sa radom i novi objekat gde će roditelji moći da koriste i uslugu produženog boravka - kazao je gradonačelnik Janjić.