Večeras počinje "Korzo fest"

U glavnoj gradskoj ulici večeras počinje "Korzo fest 2017", manifestacija koja se po 7. put održava u našem gradu, a kako je na današnjoj konferenciji najavljeno, trajaće do subote 15.jula. 

 

 

“Korzo fest” je od ove godine , a Simo Salapura, gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora, rekao je da je “Korzo fest” zbog svog sadržaja i značaja od ove godine uvršten u gradske manifestacije koju će realizovati Turistička organizacija u saradnji sa svojim partnerima, a kojih ima mnogo. 

- Zahvalan sam svima koji su uzeli učešće i nadam se da ćemo imati lepo i ispunjeno leto u našoj glavnoj ulici, kao i da će nas vreme poslužiti i da sve programe realizujemo - rekao je Salapura i pozvao Zrenjanince da dođu i uživaju u programima.

 

 

Direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina kazao je da je “Korzo fest” postao turistički proizvod koji ove godine karakteriše Turističku organizaciju, podržana od strane Grada Zrenjanina.

Kako je istakao, programi će se odvijati na četiri lokacije - kod Dunav osiguranja, Robne kuće, Vodotornja i Gradske biblioteke. 

 

 

Marjan Rončević, koordinator, rekao je da se manifestaciji svake godine pridružuje sve više ljudi. Program je, kazao je, ustaljen, a posetioce očekuje niz zabavnih, kulturno-umetničkih i sportskih dešavanja za sve generacije. Program će se tradicionalno odvijati na četiri lokacije na otvorenom prostoru a predviđeno je da to bude četvrtkom, petkom i subotom od 20h do 22h.

Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanin, izrazila je zadovoljstvo što će ove godine priliku da se predstave imati i članice tog Saveza.

 

 

Milan Bjelogrlić, direktor biblioteke "Žarko Zrenjanin" rekao je da će programi ispres te ustanove biti organizovani petkom, najavljujući da će u sklopu “Sećanja” već ovog petka, od 20 časova, biti predstavljen “Zrenjaninski Amarkord” Dragana Zečevića Pavlova.

U sklopu programa večeras će na lokaciji ispred Dunav osiguranja nastupiti Folklor KTC “Bantska odiseja” Novo Miloševo i KUD “Bašaid” Bašaid, ispred Robne kuće biće održana Likovna radionica Viorel Flore, ispred Vodotornja Mini gitarijada Dejan Cukić i bend Hadži prodane duše.