Više od stotinu uspešnih sportista na prijemu u Gradskoj kući

U zrenjaninskoj Gradskoj kući danas je, po prvi put na ovakav način, organizovan zajednički prijem za sve sportiste koji su, tokom prvih šest meseci ove godine, osvajali odličja na zvaničnim takmičenjima, od balkanskih do svetskih šampionata. Takođe, prisutni su bili i učenici sportisti, osvajači medalja na republičkim takmičenjima, pa je Barokna sala Gradske kuće bila tesna za sve njih, njihove trenere i profesore fizičke kulture - okupilo ih se više od stotinu. 
 
 
 
Ove godine 121 sportista iz više zrenjaninskih klubova predstavljali su grad i državu na nacionalnim, balkanskim, evropskim i svetskim šampionatima, ali i na školskim republičkim takmičenjima. Oni su osvojili 38 medalja na oficijelnim međunarodnim šampionatima, od kojih 14 zlatnih, 11 srebrnih i 13 bronzanih. 
 
 
 
Kako i dolikuje jednom ovakvom, zajedničkom prijemu, obratili su im se predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, Saveza za školski sport. U ime Grada Zrenjanina pozdravio ih je i čestitao im zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, istakavši da su oni na takmičenjima osvajali medalje za sebe, svoje klubove i škole, ali i da su time na najbolji način promovisali i svoj grad. Napomenuo je i da je Grad Zrenjanin u proteklom periodu dosta ulagao u sport, u funkcionisanje klubova i u poboljšanje sportske infrastrukture. 
 
 
“Uvek, međutim, može i više i zadatak nam je da omogućimo i bolje uslove i stvorimo takav ambijent da imate priliku i gde da trenirate i gde da se takmičite”, poručio je Santovac sportistima i dodao da grad želi da bude domaćin i velikih međunarodnih takmičenja i utakmica, kakvih je bilo i u proteklom periodu.
“Na taj način želimo i vama da omogućimo da se takmičite, ali i da na najbolji način promovišemo naš grad”, zaključio je on, uz želju da ovakvih druženja sa zrenjaninskim sportistima bude i u narednom periodu. 
 
 
Zamenik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev poručio je da pokrajinska vlast ima drugačiji pristup sportu i sportskim organizacijama nego što je to bio slučaj ranije i da je uspostavljena dobra saradnja. Grad Zrenjanin, kako je rekao, danas je jedan od najboljih partnera Sekretarijata za sport i omladinu.
“Nadam se da ćemo u budućnosti moći da računamo i na veće budžete i izdvajanja sport i na nivou Pokrajine i Republike, a verujem, i u lokalnim samoupravama. U slučaju Grada Zrenjanina, nalazimo se “na istom frontu”, i zaista nam je želja da doprinesemo zajednički razvoju sporta i fizičke kulture. Pokušaćemo i da obiđemo što više klubova, sagledamo situaciju, stanje i uslove u kojima se trenira. Raspisali smo i dva nova konkursa za finansiranje sporta i pozivamo klubove da na njih konkurišu i dostavljaju neophodnu dokumentaciju”, istakao je Stanisavljev.    
 
 
Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, rekla je da naš grad decenijama s ponosom nosi epitet “Grada sportova” i da zasluge za to pripadaju generacijama i generacijama zrenjaninskih sportista. 
“Sadašnja plejada uspešnih mladih sportista samo nastavlja da korača dobro utabanim stazama svojih prethodnika”, poručila je ona i dodala da Sportski savez grada, uz bezrezervnu podršku lokalne samouprave, domaćinski vodi brigu o 170 svojih članica.       
 
 
Generalni sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina Jovan Lekić takođe je čestitao svim učenicima sportistima i njihovim profesorima i zahvalio se na podršci Pokrajini, Gradu, školama, institucijama, udruženjima i ostalima koji pomažu u realizaciji aktivnosti gradskog Saveza za školski sport.  
 
   
 
U ime sportista, na prijemu i podršci zahvalili su se član Stonoteniskog kluba “Banat”, državni reprezentativac i šampion sa Svetskog univerzitetskog prvenstva Ilija Majstorović i kapiten odbojkašica ŽOK “Klek”, novog superligaša Srbije, Miljana Bogdanović. 
 
 
Današnjem prijemu prisustvovali su i načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura, Željka Milošević i Dragan Ćapin, član Gradskog veća Aleksandar Jevđić, kao i predsednik Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajko Petrović.