Vojna priznanja za dobrovoljno služenje vojnog roka

Garnizon Vojske Srbije u Zrenjaninu organizovao je danas svečanost u Gradskoj kući na kojoj su dodeljene značke i zahvalnice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije vojnicima za dobrovoljno služenje vojnog roka i doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije. 
 
Ova akcija sprovodi se u saradnji sa lokalnim samoupravama, a ispred grada Zrenjanina priznanja su obveznicima koji su dobrovoljno služili vojni rok ili završili kurs rezervnih oficira u Vojsci Srbije, uručili pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Željka Milošević.
 
 
Ovom prilikom, na prigodnoj svečanosti u Baroknoj sali gradske kuće, prisutnima se obratio potpukovnik Radovan Jazić, načelnik Centra ministarstva odbrane Republike Srbije u Zrenjaninu, istakavši da su značka i zahvalnica otadžbine vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije.
 
 
“Ta priznanja dodeljuju se na osnovu Pravilnika o priznanjima i nenovčanim nagradama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok, nakon obustavljanja obaveze služenja vojnog roka 2011. godine. Ovo simbolično priznanje će vas podsećati na vojničke dane, možete ga sa ponosom pokazati svojim prijateljima, a kasnije deci pa unucima, kao što su to radili vaši očevi i dedovi”, poručio  je Jazić na današnjoj svečanosti.
 
Danas su dodeljena priznanja četrdeset jednom vojnom obvezniku, koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem 2014. godine i koji su upućeni sa teritorije Garnizona Zrenjanin.