Zrenjanin domaćin grupe Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine

Naredni Evropski šampionat u košarci za žene igraće se 2019. godine u Srbiji i Letoniji, a završnica će se igrati u Beogradu. Gradovi domaćini grupne faze u Srbiji biće Niš i Zrenjanin – odlučeno je na današnjem sastanku borda Svetske košarkaške federacije FIBA u Pragu. 
 
Podsećamo, prilikom posete generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije Dejana Tomaševića Zrenjaninu 9. februara ove godine,  nagovešteno je da će, ukoliko Srbiji pripadne organizacija šampionata, jedna takmičarska grupa utakmice igrati u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, a da će upravo naš grad ugostiti i reprezentativke Srbije.
 
 
U današnjoj izjavi za Radio-televiziju Srbije, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović posebno se zahvalio Zoranu Radoviću, Dejanu Bodirogi i drugima koji su doprineli da Srbija dobije organizaciju ovog šampionata.
„Ponosan sam i na košarkšaki savez i na našu zemlju Srbiju u ovom momentu, zahvaljujem se i Vladi Srbije i Ministarstvu sporta i omladine, ministru i njegovim saradnicima, jer sigurno da bez njihovih garancija i ogromne pomoći ovo ne bi bilo realizovano. Siguran sam da ćemo biti pravi domaćini, kako dolikuje Košarkaškom savezu Srbije i državi Srbiji“, rekao je predsednik KSS. 
 
 
Ukoliko se potvrde najave Dejana Tomaševića izrečene nakon posete Zrenjaninu, košarkašice Srbije imaće priliku da iz Zrenjanina, iz Kristalne dvorane, krenu u pohod ka vrhu Evrope i pokušaju ono što im nije uspelo na aktuelnom Evropskom prvenstvu u Češkoj – da stignu do same završnice i potvrde da evropsko zlato sa prošlog prvenstva u Mađarskoj nije bila slučajnost. Sigurno je da će Zrenjanin biti dobar domaćin i ove značajne sportske manifestacije, a da najbolje košarkašice Srbije mogu očekivati veliku pomoć domaće publike u svakoj utakmici.  
 
Promoterka šampionata biće Nataša Kovačević.