Ispoštovan rok - završena rekonstrukcija Ulice cara Dušana

Završena je rekonstrukcija Ulice cara Dušana, u planiranom roku do 1. jula, i vozači ovom prometnom gradskom saobraćajnicom konačno mogu bezbedno voziti, bez izbegavanja deformisanih šahtova. 
 
Rekonstrukcija ulice urađena je u dužini od 1550 metara, od raskrsnice sa Bulevarom Milutina Milankovića (“Magistrala”), do raskrsnice sa Resavskom ulicom, posle Gradnuličkog groblja. Izvođač radova bilo je preduzeće “Put - invest”
 
 
 
Kako je istakao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, prilikom obilaska radova sredinom maja, u pitanju je veoma značajna investicija, vredna 40 miliona dinara, kojom je zaokruženo kompletno uređenje ulice. Prethodnih godina, podsetio je on, Ulica cara Dušana dobila je nove trotoare i biciklističke staze, a sada je rešen problem koji je bio prisutan duže od tri decenije, jer ozbiljnija rekonstrukcija nije rađena 33 godine. 
 
 
 
Ovim radovima, osim nivelacije šahtova, obuhvaćena je i popravka ivičnjaka, sanirana su i oštećenja kolovoza na raskrsnicama sa svim bočnim ulicama, a potom je izvršeno i presvlačenje novim asfaltom u čitavoj dužini. 
 
 
 
Mesna zajednica “Gradnulica”, kojoj Ulica cara Dušana predstavlja, praktično, glavnu saobraćajnicu, obezbedila je projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju, a Grad Zrenjanin finansijska sredstva za realizaciju projekta.