NIS raspisao konkurs za finansiranje kapitalnih projekata u lokalnim zajednicama

Kompanija NIS raspisala je javni konkurs u okviru programa “Zajednici zajedno” za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkurs će trajati do 8. septembra, a pravo na učešće imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, mesne zajednice i gradske opštine iz 11 gradova i opština u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej. 
 
Novina ovogodišnjeg programa “Zajednici zajedno” je podrška isključivo kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Na ovaj način NIS želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje i da pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima. U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini biće finansirano do pet projekata. I ove godine NIS finansira projekte u ukupnom iznosu istom kao i prošle godine – 110,5 miliona dinara.
 
Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu. Svako udruženje ili ustanova može prijaviti samo jedan projekat u svojstvu nosioca projekta.
 
O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa “Zajednici zajedno” mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati  konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.
 
NIS već devetu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u Srbiji kroz program “Zajednici zajedno”. Do sada je podržano ukupno 846 projekata i uloženo 900 miliona dinara. U skladu sa svojim korporativnim sloganom “Budućnost na delu”, NIS na ovaj način kontinuirano unapređuje uslove života u lokalnim zajednicama u kojima posluje.