Prijem za Organizaciju rezervnih vojnih oficira iz Makedonije

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, zajedno sa pomoćnicom gradonačelnika Željkom Milošević, danas je u Plavom salonu Gradske kuće primio delegaciju Organizacije rezervnih vojnih oficira Republike Makedonije, na čelu sa predsednikom prof. dr Đorđem Malkovskim i delegaciju opštinske organizacije iz Krive Palanke. 

 

 

Tom prilikom predstavnik opštinske Organizacije rezervnih oficira Krive Palanke potpisao je Povelju o bratimljenju sa Organizacijom rezervnih vojnih starešina Zrenjanina na čijem je čelu Tanja Dulović .

Potpisivanju Povelje prisustvovao je i pukovnik dr Milojko Nikolić, predsednik Saveza rezervnih vojnih starešina Srbije (SRVSS) i predstavnici Granizona Vojske Srbije u Zrenjaninu.

 

 

Malkovski je rekao da je potpisivanje Povelje nastavak saradnje opštinskih organizacija.

- Došli smo ovde da unapredimo saradnju koja neće biti samo na papiru, već i u praksi. Organizacija rezervnih vojnih oficira iz Zrenjanina biće naši gosti i učestvovaće u aktivnostima koje sprovodimo u Makednoniji, a mi ćemo se truditi da ih promovišemo na međunarodnim događajima - rekao je on.

 

 

Tanja Dulović istakla je značaj uspostavljanja saradnje sa organizacijom iz Krive Palanke.

- To je dobar put da razmenimo iskustva i uspostavimo nova prijateljstva i na taj način potaknemo ljude ovde da se što više prihvati rad naše organizacije, ali i njen značaj - kazala je Dulović.

 

 

Santovac je izrazio zadovoljstvo što je vojska ponovo u našem gradu i što je saradnja Grada sa Vojskom Srbije na izuzetnom nivou.

- Tome u prilog, između ostalog, govori i činjenica da je Vojska prisutna na brojnim događajima koje organizujemo, a posebno vodimo brigu i o rezervnim vojnm starešinama i kada su nam saopštili da postoji mogućnost saradnje i potpisivanju ove Povelje, naravno da smo prihvatili da im budemo domaćini. To je zapravo otvaranje vrata i saradnje opština i gradova sa teritorija Srbije i Makedonije, a mi ćemo nastaviti komunikaciju sa predstavnicima Opštine Kriva Palanka. Cilj nam je dalje razvijanje saradnje, pe svega ekonomske - rekao je Santovac.