Uručene diplome "Vuk Karadžić" najuspešnijim učenicima

Svečanost na kojoj su najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina uručene diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije u svim školama održana je danas u Gradskoj bašti. 

 

 

Za školsku 2016/17. godinu, diplome "Vuk Karadžić" i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 169 učenica i učenika u osnovnim i 92 u srednjim školama. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama, a moći će i da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine. 

 

 

Najuspešnijim učenicima obratili su se načelnik Školske uprave za područje tri banatska upravna okruga, Milan Bojanić i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je zatim i uručio diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije. 

 

 

Bojanić je čestitajući učenicima i poželevši im da upišu škole i fakultete koje žele, zahvalio njihovim nastavnicima, profesorima, ali i lokalnoj samoupravi koja, kako je naveo, prati njihov rad.

 

 

On je naveo da iza rezutata koji su učenici postigli stoji mnogi truda i rada, a da je pred njima mnogo situacija u kojima će biti u prilici da dokažu svoje kvalitete.

 

 

 

Gradonačelnik Janjić je takođe poželeo učenicima uspeh u daljem školovanju, u bilo kom gradu to bilo, ali, uz želju da se vrate ovde, u Zrenjanin.

 

 Nosioci diploma "Vuk Karadžić" - učenici osnovnih škola

Sve pojedinačne fotografije osnovaca sa gradonačelnikom možete pogledati ovde

 

- Na nama je da vam stvorimo uslove za što bolji život, da napravimo od ovog grada lepo mesto za život, sa zdravom pijaćom vodom, sa uslovima za zapošljavanje, kao i grad sa kulturnim i sportskim dešavanjima, a vama želim da se ovde vratite, da budete uspešni kao što ste to i sada, da vodite naša preduzeća, ustanove, grad - rekao je gradonačelnik Janjić.  

 

  Nosioci diploma "Vuk Karadžić" - učenici srednjih škola

Sve pojedinačne fotografije srednjoškolaca sa gradonačelnikom možete pogledati ovde

 

Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije i ove su godine zajednički organizovali Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", koja je za učenike obezbedila prigodne knjige.

 

Gradska uprava ujedno obaveštava sve učenike koji nisu danas bili u mogućnosti da prisustvuju svečanosti da mogu svoje diplome, knjige i propusnice za bazen preuzeti u Kabinetu gradonačelnika, kancelarija 107, svakog radnog dana od 08-14 časova. 

 

Takođe, ukoliko se na nekoj od odštampanih Vukovih diploma ili propusnica za bazen potkrala neka slovna greška u imenu učenika ili škole, može se prijaviti u Kabinetu gradonačelnika u istom terminu, od 08-14 časova, kako bi u što kraćem roku bila ispravljena. 

 

Spisak dobitnika diplome "Vuk Karadžić" i učenika generacije školske 2016/17 godine