Ambasador Palestine u Srbiji, posetio Zrenjanin

Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nobhan, posetio je  naš grad i tom prilikom bio gost gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima,.
Zahvalivši se na dočeku, ambasador Nobhan je rekao da je susret organizovan kako bi se sagledale brojne mogućnosti saradnje između Palestine  i Grada Zrenjanina, a ovom prilikom je napomenuta i važnost prijateljskih odnosa dve države.
 
 
Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nobhan ovom prilikom je rekao:
“Gradonačelnik nam je predočio potencijale vašeg Grada, pre svega ono što možete ponuditi inostranim investitorima, bilo da je reč o potencijalnim ulaganjima u oblast poljoprivrede, ili nekoj drugoj privrednoj grani. Konstatovali smo da imamo mnoštvo zajedničkih ideja i uvideli smo mogućnosti za buduću saradnju. 
U što skorijem vremenskom periodu investitorima iz Palestine predočićemo potencijale Grada Zrenjanina”.
Ambasador se zahvalio gradonačelniku na gostoprimstvu istakavši da iz Zrenjanina odlazi sa lepim utiscima.
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ugosti Ambasadora Mohameda Nobhana, ali i da mu predoči privredne i sve druge potencijale ali i napore koji se ulažu u cilju daljeg razvoja Grada Zrenjanina:
“Ovom prilikom Ambasadoru su predstavljene sve mogućnosti koje bi mogle uticati na spoj našeg Grada i države Palestine iz raznih oblasti.
Sjajan predlog došao je od strane našeg uvaženog gosta, da u najskorijem vremenu organizujemo zajednički sastanak sa nekoliko arapskih država, kako bi predočili sve potencijale i prednosti  našeg Grada, i predstavnicima privrednog sektora skrenuti pažnju zašto je Zrenjanin dobro mesto za investiranje, zasto je Srbija dobro mesto za investiranje”, naglasio je Janjić.
 
 
Nakon prijema u Gradskoj kući,  na Trgu slobode održan jednočasovni koncert folklornog ansambla “Fununijat” iz Palestine.
 
 
Koncert je organizovan u saradnji Ambasade države Palestine, Grada Zrenjanina i Kulturnog centra. A pored Ambasadora Mohameda Nobhana, gradonačelnika Čedomira Janjića, prijemu ali i koncertu prisustvovali su pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin, Željka Milošević, Simo Salapura, Duško Radišić, i  načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević