Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio prijem za Zorana Tošića

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov pomoćnik Simo Salapura priredili su danas u Plavom salonu Gradske kuće prijem za proslavljenog srpskog fudbalskog reprezentativca Zorana Tošića Bambija. Tošić je nedavno, u saradnji sa lokalnom samoupravom, preuzeo zrenjaninski Fudbalski klub Radnički, a bolji poznavaoci sportskih prilika u gradu na Begeju kažu da je ovaj scenario bio i očekivan, s obzirom na to da je pre dve godine Tošićeva “Akademija Bambi” potpisala sporazum o saradnji sa Radničkim. Saradnja podrazumeva da članovi Akademije, kada napune 12 godina, budu registrovani za mlađe kategorije ovog kluba. Kako je najavljeno, Tošić će, zbog svojih profesionalnih obaveza u inostranstvu, najvećim delom pomagati finansijski, dok će za sportski deo biti zaslužan njegov brat Darko. O tome je bilo reči i na sastanku sa gradonačelnikom Janjićem.
 
 
-Radnički je bio jedini klub za koji smo mogli da se odlučimo. Kao što smo pružili mogućnost dečacima da treniraju u zdravoj i lepoj sredini, tako smo želeli da slične uslove omogućimo i starijim fudbalerima, a sada i prvom timu Radničkog – kazao je Tošić, dodajući da je glavni teren Radničkog u dobrom stanju i da momci koji na njemu treniraju mogu da budu srećni.
On je napomenuo da mu je saigrač iz reprezentacije Nemanja Matić čestitao na novoj funkciji, dodajući da su njih dvojica razgovarala i o mogućoj prijateljskoj utakmici između Radničkog i Jedinstva iz Uba, čiji je prvi čovek upravo Matić, inače novi igrač Mančester junajteda. 
Tošić je nedavno napustio moskovski CSKA, u kojem je proveo sedam godina. Prethodno je bio član Mančester junajteda i Kelna, dok je u Srbiji branio boje Banata i Partizana.
 
 
-Sada sam u pregovorima sa nekoliko klubova. Sve se pomalo odužilo, ali se nadam da ću do kraja meseca naći novi klub – kazao je Tošić. 
Gradonačelnik Janjić je ocenio da kada jedan vrhunski fudbaler i srpski sportista ima želju da stane na čelo jednog zrenjaninskog kluba, onda nema Zrenjaninca koji prati ovdašnji sport, a koji ne veruje da će uslediti i veliki pomak.
 
 
-Siguran sam da će naš fudbal vremenom da se vrati na velika vrata i to je ono što nedostaje Zrenjaninu otkad nema Proletera i Banata. Na stadionu u Karađorđevom parku sada nema ozbiljnih utakmica i to je velika šteta – istakao je Janjić, uz napomenu da Grad planira naredne godine da uloži značajna sredstva u obnovu ovog sportskog objekta i uz pomoć Pokrajine izgradi veliki atletski stadion, na kojem bi se mogla održavati značajna regionalna takmičenja.  
On je dodao da će taj stadion imati punu funkciju onda kada Fudbalski klub Radnički bude igrao Superligu na njemu.