Najavljeni 32. Dani piva

U Gradskoj bašti održana je danas konferencija za novinare povodom predstojećih 32. Dana piva, manifestacije koja će u našem gradu biti održana od 28. avgusta do 3. septembra.

Prisutnima se najpre obratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakavši značaj ove manifestacije za naš grad rekao da će programi biti održani na 15 lokacija, uz preko hiljadu učesnika.

 

 

- I prethodne godine poželeli smo da oborimo rekorde, da manifestacija bude uspešnija, tako da su 30. Dani piva bili fantastični, prošle godine oborili smo rekord po posećenosti i očekujemo da će i ove sve proteći u najboljem redu - rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Ukazao je da će se mnogo voditi računa i o bezbednosti, tako da i ovogodišnji Dani piva budu jedna od najbezbednijih manifestacija u našoj zemlji, uz preko pola miliona posetilaca.

 

 

Direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina istakao je da su Dani piva postali brend grada Zrenjanina i najvažnija manifestacija kako u turističkom, tako i privrednom smislu.

Ljubotina je predstavio i ovogodišnji program rekavši da je on bogatiji u odnosu na prethodne godine, te da će zadovoljiti različite ukuse posetilaca. 

 

 

Program na bini u centru grada i ove godine, po treći put, otvoriće Zrenjaninska filharmonija, a direktor Roman Bugar najavio je nastup 73 muzičara i izvođenje poznatih  numera iz srpske kinematografije, pod dirigentskom palicom Mikice Jeftića. 

Na današnjoj konferenciji govorio je i osnivač i član grupe Legende - Lazar Marin, koji će otvoriti programe na bini postavljenoj na Žitnom trgu.

 

 

Marin je istakao da je nastup na zrenjaninskim Danima piva za Legende velika čast budući je reč o manifestaciji sa ozbiljnim referencama kada je umetnički plan u pitanju.

- Pojavljivanje na Danima piva je dragoceno, a posebno jer će sada, za razliku od nastupa u Kulturnom centru, moći da nas čuje veći broj ljudi - rekao je on,

Program na Žitnom trgu zatvoriće grupa Kal, a frontmen te grupe Dragan Ristić zahvalio se na pozivu podsetivši da su na Danima piva poslednji put svirali 2005. godine.

 

 

- Zatvaramo Dane pive, pozivam sve dobre ljude, Zrenjanince i njihove goste da dođu, a u Vojvodinu rado dolazim jer su moje prve reakcije na Vojvodinu kultura, multikulturalnost i tolerancija - rekao je Ristić.

  

 

 

Detaljan program dostupan je na sajtu http://danipiva.rs/