Naučno - stručni skup o pivu, prvi put deo programa "Dana piva"

Naučno-stručni Simpozijum pod nazivom "Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo" sa međunarodnim učešćem, biće održan u Hotelu "Vojvodina", od 28. do 30. avgusta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj bašti.

Reč je o prvom ovakvom skupu, a održava se u okviru manifestacije "Dani piva“.

 

 

Na današnjoj konferenciji govorili su pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, kao i  prof. dr Radovan Pejanović - predsednik organizacionog odbora, Zoran Ljubotina, član odbora i Vlado Dašić, sekretar Organizacionog odbora.

Govoreći o značaju Simpozijuma, Radišić je istakao da postoji podrška Grada Zrenjanina izrazivši i očekivanje da će to ubuduće biti tradicionalno i sastavni deo programa “Dana piva”.

 

 

Profesor Pejanović je najavio učešće stručnjaka iz nekoliko zemalja, a među njima biće i Pjer Olivijer Bergeron, generalni sekretar pivara Evrope iz Belgije koji će govoriti o razvoju pivarstva u zemljama evropske unije u poslednjoj deceniji.

Najavljujući skup, on je istakao da je Srbija nekada imala razvijenu industriju za proizvodnju piva, a da je budućnost u malim pivarama.