Pozivari najavili početak 32. ''Dana piva''

Iz zrenjaninske Gradske bašte danas su krenuli fijakeri, tamburaši i pozivari, uz besplatno točenje piva najavljujući sutrašnji zvanični početak 32. “Dana piva”.  Povorku su, kao i svake godine, ispratili funkcioneri lokalne uprave, na čelu s gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, a tradicionalnu pivsku zdravicu izrekao je glumac Prvoslav Zakovski. Nakon kraćeg zadržavanja i točenja piva na Trgu slobode, povorka fijakera krenula je u obilazak grada. 
 
 
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić prvo je čestitao Zrenjanincima današnju slavu grada, Veliku Gospojinu, a od ovogodišnjih “Dana piva” očekuje da budu dobro organizovani, dobro posećeni, da bezbednost bude na najvišem nivou.
“Očekujemo dobru zabavu, dobar provod, da naši sugrađani izađu, da se sretnu sa prijateljima, komšijama, ali očekujemo i veliki broj gostiju iz drugih gradova, iz drugih država i siguran sam da ćemo napraviti veliku svetkovinu i da ćemo oboriti rekord u posećenosti. Organizacija za sada teče po planu, mnogo ulažemo u bezbednost manifestacije i molimo naše sugrađane za strpljenje, ako na pojedinim punktovima budu zaustavljani zbog kontrole. Molimo Zrenjanince i da ne dolaze automobilima u centar grada, da ta parking mesta prepuste našim gostima”, poručio je gradonačelnik.  
 
 
 
Fijakere su ispratili i predstavnici Turističke organizacije grada Zrenjanina. Direktor Zoran Ljubotina ističe da su “Dani piva” kruna naše turističke ponude i onoga na čemu se radi godinu dana. 
“Potrudili smo se, sa Gradom Zrenjaninom, da manifestacija i ove godine bude posebna, uz nove programe i sadržaje koji će biti na ponos gradu. Mislim tu, pre svega, na održavanje prvog naučnog simpozijuma o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, kao i predstavljanje Republike Mađarske, u sredu, na Trgu slobode, sa njihovim prepoznatljivim referencama u oblasti kulture, tradicije, sa puno gostiju, a istog dana očekuje na na tom mestu i “Zlatni kotlić”, takođe sa puno zvanica i gostiju. Lestvicu celokupnih “Dana piva” podigli smo jako visoko i to nam je bio reper da program pripremimo možda i najbolje od svih dosadašnjih godina i nadam se da će svi biti zadovoljni”, rekao je Ljubotina.  
 
 
"Dani piva" zvanično se otvaraju sutra u 21 čas na Žitnom trgu, uz zdravicu i vatromet, nakon čega sledi koncert grupe “Legende”. Prethodno će, u 20 časova, na Trgu dr Zorana Đinđića (ispred “Vojvođanske banke”) biti otvoren međunarodni festival folklora “Lala”, a večeras se u hotelu “Vojvodina”, u 20 časova, otvara prvi naučno-stručni simpozijum “Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo”, uz učešće eminentnih stručnjaka u ovoj oblasti iz naše zemlje i inostranstva.