Predsednik Pokrajinske vlade posetio Zrenjanin

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, posetili su danas Zrenjanin i u okviru radne posete sastali se sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima.

 

 

 

Nakon sastanka, obišli su Opštu bolnicu „dr Đorđe Joanović“ gde su razgovarali sa direktorom bolnice Jovanom Sekulićem i njegovim saradnicima. Tom prilikom obišli su i prostor gde će biti smeštena buduća angio sala koju će bolnica dobiti zahvaljujući sredstvima Pokrajine. 

 

 

 

U sklopu današnje posete, na Gradskom stadionu predstavljen je projekat izgranje atletske staze.

Predsednik Igor Mirović rekao je da će Pokrajinska Vlada i Gradska uprava Zrenjanina u ovoj i sledećoj godini prorpemiti niz zajedničkih projekata koji će povećati kvalitet života u našem gradu. 

Kako je naveo, danas je dogovorena potpuna rekonstrukcija stadiona, što podrazumeva i  izgradnju moderne atletske staze i rasvete. 

- Danas su vođeni razgovori i o nizu komunalnih projekata, između ostalog i o uređenju kompleksa jezera u Zrenjaninu - kazao je predsednik Mirović. 

 

 

Govoreći o poseti bolnici, istakao je da je upravi te ustanove dat nalog da intenzivira sve projekte koji se tiču održavanja, ali i rekonstrukcije pojedinih blokova. 

- Ne možemo da dozvolimo da jedna tehnički dobro uređena bolnica nema sistem za klimatizaciju, što moramo hitno da menjamo, ili da prokišnjava krov. Dali smo nalog da se pripremaju projekti za sve te stvari koje možemo uraditi sa malo sredstava, a koje puno znače ovoj zdravstvenoj ustanovi - rekao je on.  

 

 

Najavio je i drugu zajedničku sednicu Pokrajinske vlade i Vlade Srbije, koja će biti održana tokom septembra ili oktobra, a na kojoj će biti razmatrani zajednički projekti od interesa za veliki broj  lokalnih  samouprava u Vojvodini, a u kojima može da učestvuje i Republika. 

- Moram da priznam da veliki broj ministarstava i Vlada Republike Srbije već učestvuju i u projektima u Zrenjaninu i to je dobar primer da se podeli teret i finansijski, i organizacioni kako bi se zajednički, kroz koordinisanu politiku, intervenisalo i poboljšalo stanje i u delu zdravstvenog sektora, u ustanovama socijalnog staranja, obrazovanju, ali i u komunalnoj infrastrukturi - rekao je Mirović. 

Ukazao je da Zrenjanin napreduje i da će dobiti podršku Pokrajine za uređenje komunalne infrastrukture, a da je dobro to što Grad Zrenjanin ima projektnu spremnost, odnosno što su lokalna samouprava, gradonačelnik i njegovi saradnici spremni da za kratko vreme pripreme projekte.

 

 

 

Gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da bude domaćin predsedniku Miroviću i njegovim saradnicima, napomenuvši da u poslednjih godinu dana nema pokrajinskog sekretara koji bar jednom nije bio u našem gradu.

- To dovoljno govori o razlici u odnosu na prethodni period. Kao što ste čuli dogovorili smo nekoliko dobrih projekata i siguran sam da će ovaj stadion biti sasvim drugačiji i da ćemo uspeti da organizujemo velika atletska takmičenja, a to je ono što velika većina Zrenjaninaca očekuje. Sa predsednikom Mirovićem dogovorili smo i rekonstrukciju jezera, a poznato je u kakvom su stanju i da im je neophodna rekonstrukcija. Sami to ne možemo i koristim priliku da se zahvalim Pokrajinskoj vladi na razumevanju, a siguran sam i da će naš grad nakon toga izgledati mnogo drugačije - rekao je gradonačelnik Janjić.