Prvi simpozijum "Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo" na "Danima piva"

U okviru manifestacije „Dani piva“ u Zrenjaninu, ove godine prvi put će biti organizovan naučno-stručni Simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” sa međunarodnim učešćem, a njegov značaj i program predstavili su članovi Organizacionog odbora u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).
 
Predsednik PKV Boško Vučurević otvorio je današnju konferenciju za medije rekavši da je u PKV postala praksa da se manifestacije, koje se dešavaju na teritoriji AP Vojvodine najavljuju u PKV, jer je to mesto okupljanja privrednika.
 
Simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” će omogućiti nova saznanja u ovoj oblasti, kao i susrete vrhunskih stručnjaka iz nauke, obrazovanja, privrede, a sa posebnim aspektom na proizvodnju piva i sirovine za proizvodnju piva. Na simpozijumu će uzeti učešća renomirani stručnjaci kako iz naše zemlje, tako i iz Belgije, Češke, Slovenije, Škotske.
 
 
Koliko je manifestacija „Dani piva“ značajna za Grad Zrenjanin, govori i podatak da je poseti i preko 500.000 posetilaca. Isto tako, ova brojka pokazuje da je iz godine u godinu, program sve bogatiji, a samim tim i privlačniji posetiocima.
 
 
„Grad Zrenjanin je na turističkoj mapi, ali i na privrednoj. Želimo ponovo da pokrenemo proizvodnju u našem gradu, imamo zainteresovanih kompanija, ali i da pomognemo razvoju pivarstva u Srbiji upravo u domenu malih pivara“, naglasio je pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina Duško Radišić.
„Ideja je da se ta tradicionalna manifestacija, koja ima prevashodno turistički karakter, poveže sa jednom naučno-stručnom manifestacijom. Ideja da obnovimo ono što je nekada bilo u Jugoslaviju, a to su bili određeni naučno-stručni skupovi u vezi sa pivom, pivarstvom i hmeljarstvom što ne nažalost prekinuto“, rekao je predsednik Organizacionog odbora Simpozijuma prof. dr Radovan Pejanović.
 
 
Manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu ove godine održava se 32. put i trajaće sedam dana, od 28. avgusta do 3. septembra 2017. godine.
„Ovo je izuzetno važna manifestacija, nama je to krovna i krunska manifestacija kojom mi zaokružujemo kompletnu turističku ponudu Grada Zrenjanina, to je privredno, turistički, kulturni, sportski, zabavni program na najvišem mogućem nivou“, rekao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.