Viktor Nemeš prvak sveta u rvanju - čestitke državnih i gradskih čelnika

Reprezentativac Srbije, član zrenjaninskog rvačkog kluba “Proleter”, Viktor Nemeš osvojio je sinoć zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Parizu. Nemeš je u finalnoj borbi, u kategoriji do 75 kg grčko-rimskim stilom savladao Rusa Aleksandra Čekirkina rezultatom 4:1. Na još jednom velikom uspehu za srpsko, kao i za zrenjaninsko rvanje, Nemešu su čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a u ime Grada Zrenjanina gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović
 
 Foto: Rvački savez Srbije
 
Nemeš je na svom pohodu do svetskog zlata i najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri prvo savladao Iranca Saida Morada Abdavalija, koji ga je pobedio na Olimpijskim igrama u Riju, sa 2:1. U osmini finala bio je bolji od Kazahstanca Maksata Jerežepova rezultatom 3:1, dok je u četvrtfinalu, u najneizvesnijoj borbi na ovom šampionatu, slavio protiv Jermena Karapeta Čalhana 2:1. U polufinalu je neočekivano lako savladao Belorusa Kazbeka Kiolu sa 7:0.
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović ističu da je Nemeš nastavio sjajan niz trofeja srpskih i zrenjaninskih rvača i kontinuitet uspeha u tom sportu.
“Svetskim zlatom obradovao si čitavu sportsku Srbiju, a posebno svoj sportski i rvački Zrenjanin i dokazao da u svakom trenutku neko iz plejade naših rvača može da zablista na najvećim takmičenjima. Tebi, tvom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije, na čelu s predsednikom Željkom Trajkovićem, čestitamo na ovom sjajnom rezultatu i želimo da visoke sportske domete ostvaruješ i ubuduće”, poručili su novom svetskom šampionu Viktoru Nemešu čelnici Grada Zrenjanina.