''Zlatni kotlić'' u sredu popodne, uz bogat kulturno-umetnički program

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je najavljeno 34. takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Zlatni kotlić” i 10. “Memorijal Đula Farkaš - Farki”, manifestacije posvećene proslavljenom majstoru ribljih specijaliteta Đuli Farkašu - Farkiju, a koje se tradicionalno održavaju kao sastavni deo manifestacije “Dani piva”. 
 
 
Memorijal će biti održan u sredu, 30. avgusta, sa početkom u 18 časova na Trgu slobode. Takmičenju će, od 16 časova, prethoditi bogat kulturno-umetnički program na kojem će biti predstavljeno pet gradova iz Republike Mađarske, i taj događaj razlikuje memorijal u odnosu na prethodne godine, rekao je Aleksandar Farkaš i dodao:
“Manifestacija “Zlatni kotlić” je starija od manifestacije “Dani piva”, i opravdava svoje postojanje sve većim brojem prijava za učešće. Ove godine odlučili smo se za bogat kulturno-umetnički program koji počinje već u 16 časova, i pozivamo sve naše sugrađane da budu deo kulinarskog spektakla. Zahvalnost dugujemo i ribnjaku “Ečka”, zahvaljujući kojem će biti skuvano čak 1000 litara riblje čorbe koja će biti podeljena našim sugrađanima. Još jednom pozivam sve Zrenjanince da prisustvuju ovom događaju, uživaju u vrlinama majstora zlatnih kotlića i probaju kvalitetne riblje čorbe”, rekao je Farkaš.
 
 
Manifestacija “Zlatni kotlić” dopunjuje turističku ponudu Grada Zrenjanina tokom trajanja 32. “Dana piva”, a podrška za organizaciju stiže i od Grada Zrenjanina. Prisutnima se danas obratio i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je istakao da treba da se ponosimo manifestacijama koje toliko dugo opstaju, a počele su još pre “Dana piva”.
“Kako smo ponosni na 32. “Dane piva”, tako se ponosimo i manifestacijama koje imaju još dužu tradiciju. Trudimo se da svake godine kvalitet sadržaja “Dana piva” podignemo na vši nivo, uvođenjem različitih inovacija, ali i dalje želimo da negujemo one događaje koji imaju zaista zavidnu tradiciju. Prezentacija naših suseda iz Mađarske pomalo menja karakter Memorijala, podižući ga na još viši nivo. Reč je o gradovima s kojima Grad Zrenjanin ostvaruje dobru saradnju u različitim oblastima i ovo je prilika da se ona dalje razvija”, naglasio je Radišić.
 
 
Konferenciji za novinare prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, kao i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.
 
Inače, prvo takmičenje u kuvanju riblje čorbe organizovano je davne 1983. godine i od tada se, uprkos brojnim preprekama, istrajalo bez godina prekida, a “Zlatni kotlić” je prerastao u tradicionalnu manifestaciju, dobro organizovanu i posećenu.