Zrenjanin 3. septembra domaćin Kupa Vatrogasnog saveza Vojvodine

Zrenjanin će u nedelju, 3. septembra, na Gradskom stadionu biti domaćin Kupa Vatrogasnog saveza Vojvodine, na kom se očekuje učešće oko hiljadu vatrogasaca u svim kategorijama, a takmičenju će prethoditi svečani defile svih učesnika - saopštili su organizatori na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući. Ta manifestacija uvrštena je i u zvanični program ovogodišnjih “Dana piva”.
 
Tim povodom javnosti su se obratili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura,  predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine i sekretar Gradskog vatrogasnog saveza Dragan Jajić i komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP Srbije u Zrenjaninu Branislav Milosavljević, kao i PR manifestacije Branka Jajić
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da je Grad Zrenjanin podržao ovu manifestaciju, ocenivši je, s obzirom na njen takmičarski karakter, i kao specifičnu sportsku manifestaciju.
“Ona će se održati na našem Gradskom stadionu, uz veliki broj učesnika i sadržajan program, što bi sve trebalo da bude atraktivno i za publiku. Vatrogastvo u Zrenjaninu ima dugu i bogatu tradiciju, naš Vatrogasni savez je danas najveći u Srbiji, a profesionalna vatrogasna jedinica spada među najopremljenije u zemlji. Ovo je takođe još jedna lepa prilika za promociju našeg grada i ja pozivam sve naše sugrađane, posebno najmlađe, da 3. septembra, od 9 časova, budu na Gradskom stadionu i prisustvuju Kupu Vatrogasnog saveza Vojvodine”, kazao je Salapura. 
 
 
Predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine i sekretar Gradskog vatrogasnog saveza Dragan Jajić saopštio je da se na Kupu Vojvodine u Zrenjaninu očekuje učešće između 80 i 100 ekipa, i oko hiljadu takmičara. On je naglasio da će najbrojniju kategoriju učesnika činiti podmladak, odnosno pioniri.
“Najmlađi će se takmičiti u vežbi sa pumpom brentačom i prenosu vode između dve tačke, igraće se vatrogastva, a mi se nadamo da će ih to podstaći da se jednog dana opredele da budu stvarno vatrogasci. Takmičiće se i juniori, naravno i seniori, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u svojim propisanim disciplinama i stazama”, objasnio je Jajić. 
 
Po njegovim rečima, zvaničan početak manifestacije je u 9 časova, kada će uslediti svečani defile ekipa, uniformisanih na takmičarski način, i predaja raporta gradonačelniku Zrenjanina od strane predsednika Vatrogasnog saveza Grada Zrenjanina. Najavio je i učešće gostiju i prisustvo brojnih zvanica, posebno istakavši dobru saradnju sa hrvatskom vatrogasnom zajednicom, čija je jedna ekipa pozvana da dođe u Zrenjanin.   
 
 
“Takmičenje će u svim disciplinama početi u 10 časova, očekujemo da se završi do 14 časova. Imaćemo i oko 60 sudija, uz savremenu elektronsku opremu i semafor, što bi sve trebalo da doprinese atraktivnosti takmičenja i interesovanju publike”, zaključio je Dragan Jajić.    
 
Tokom jučerašnje konferencije za novinare istaknuto je da, i pored izuzetno visokih temperatura i dugog sušnog perioda, na području Zrenjanina ovog leta nije bilo ozbiljnijih požara, što je rezultat prevencije, kvalitetnog rada i dobre organizovanosti svih činilaca gradske vatrogasne službe.