Izgradnja novog atarskog puta u Belom Blatu dužine 1,5 km

Jedna od mera kojom Grad Zrenjanin tokom poslednjih nekoliko godina pospešuje razvoj poljoprivrede na svojoj teritoriji jeste i izgradnja novih i revitalizacija postojećih atarskih puteva. Od raspoloživih sredstava iz agrarnog budžeta, za tu namenu predviđen je iznos od 75 miliona dinara, dok je 9 miliona dinara namenjeno iz pokrajinskih izvora. Ono što je značajno jeste da se, prilikom rekonstrukcije ili gradnje, atarski putevi izvode sa čvrstom podlogom, tako da je omogućen nesmetan prolaz i najvećim poljoprivrednim mašinama, što prethodno nije bio slučaj.
 
 
 
 
U toku su radovi na izgradnji potpuno novog atarskog puta na teritoriji MZ Belo Blato, ukupne dužine 1500 metara. Radove je danas obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, koji je izrazio zadovoljstvo što se u tom selu realizuje ova značajna investicija. Gradonačelnik podseća da je gradski agrarni budžet, koji je u jednom trenutku premašio i 400 miliona dinara, među najvećima u Srbiji i da se sredstva iz njega usmeravaju u čitav niz aktivnosti i programa podrške poljoprivrednim proizvođačima, stočarima, ratarima, pčelarima. 
 
 
 
Sa dinamikom radova izgradnje atarskog puta u Belom Blatu gradonačelnika je upoznao predsednik Saveta mesne zajednice Miroslav Markuš, koji kaže da će ovaj put meštanima višestruko značiti.
„Značajan je ne samo za poljoprivrednike, već i za lovce i za radnike zaposlene u oblasti prerade trske, jer je to glavni atarski put koji vodi od sela prema Begeju. Put se gradi kvalitetno, sa propisanim slojevima kamena, peska i rizle i širine je četiri metra“, objašnjava Markuš.
 
Radove u Belom Blatu izvodi zrenjaninsko preduzeće „Eko-gradnja“.