Obeležen 15. septembar, Dan rezervnih vojnih starešina Srbije

Organizacija Rezervnih vojnih starešina Zrenjanina svečanim prijemom obeležila je Dan organizacije. Svečanosti u Gradskoj kući prisustvovali su Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, major Rade Daljević ispred Komande za razvoj Banatske brigade, te predstavnici organizacija koje se bave bezbednošću i vanrednim situacijama, rezervni oficiri i vojni penzioneri. 
 
 
Govoreći od značaju organizacije, Tanja Dulović, predsednica ORVS Zrenjanin, je istakla da je rad obnovljen pre godinu dana i da je za to vreme bilo dosta aktivnosti koje su afirmisale rezervne oficire, a da će se nastaviti pre svega sa praktičnom obukom: 
- Naši zadaci će biti promovisanje uloge rezervnih oficira i podoficira, motivisanje novih rezervnih oficira i podoficira da se uključe u naš rad, organizacija predavanja sa temama iz prve pomoći, zaštite od požara i vanrednih situacija, istakla je Tanja Dulović. 
 
Duško Radišić je izrazio zadovoljstvo što je Vojska Srbije ponovo u gradu i što je to podstaklo i organizovanje rezervnih starešina: 
- Očekujem da će ORSV dobiti status koji zaslužuje, u čemu će Grad pomagati. Ovakve organizacije su veoma bitne radi razvijanja rodoljublja. Svedoci smo da se u drugim zemljama ljubav prema svojoj državi iskazuje uvek, a posebno kada se sećamo značajnih datuma iz istorije, istakao je Radišić. 
 
 
Komanda za razvoj Banatske brigade je svojevremeno incirala izbor novog rukovodstva ORVS u Zrenjaninu: 
- Formiranjem Garnizona u Zrenjaninu jedan od stalnih zadataka nam je bio da organizujemo rezervne oficire na teriotorijama pod našom nadležnošću. U Zrenjaninu se pojavila grupa motivisanih i vrednih rezervnih oficira, pa je organizacija uspešno formirana, rekao je major Rade Daljević, predstavnik Komande za razvoj Banatske brigade.
 
Povodom praznika telegram sa čestititkama su uputili general potpukovnik Đokica Petrović, komandant Komande za obuku, pukovnik Živica Ognjanov, komandant Komande za razvoj Banatske brigade i predsednik republičkog Saveza RVS dr Milojko Nikolić. 
 
 
Ovom prilikom su zaslužnima za jednogodišnju saradnju uručene zahvalnice a dobili su ih Grad Zrenjanin, Komanda za razvoj Banatske brigade, Udruženje vojnih penzionera iz Zrenjanina, potpukovnik Radovan Jazić, načelnik Centra Ministarstva odbrane u Zrenjaninu i profesor Vladimir Petrović, direktor Predškolske ustanove u Zrenjaninu. 
 
U umetničkom delu programa je nastupila učenica Muzičke i Ekonomske škole Bojana Đurić, a besedu na temu “Heroji iz našeg kraja” je pročitala rezervna potporučnica Jelena Tomić
 
 
Dan rezervnih vojnih starešina Srbije obeležava se u znak sećanja na godišnjicu proboja Solunskog fronta, kao i na 15. septembar 1919. godine, kada je osnovano Udruženje rezervnih oficira i ratnika. Prvi član Udruženja je bio kralj Aleksandar I Karađorđević, a prvi predsednik vojvoda Stepa Stepanović