Obuka na temu razvoja projekata IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija

U Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu danas je održana obuka na temu razvoja projekata IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija. Organizatori su okupili predstavnike javnog i civilnog sektora sa teritorije sva tri banatska upravna okruga koji su uključeni u taj program, a obuka je namenjena kako novim interesentima za učešće u programu, tako i onima koji su već upoznati s procedurama konkurisanja, s ciljem da saznaju šta je aktuelno u procesima koji traju od 2014-2020. godine.
 
 
U ime domaćina, Grada Zrenjanina, goste i učesnike obuke pozdravio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić. On je napomenuo da Grad Zrenjanin ostvaruje dugogodišnju dobru saradnju sa kancelarijom sekretarijata IPA Programa Rumunija - Srbija u Temišvaru, koja je rezultirala uspešnom realizacijom niza projekata.
“Imamo i više projekata koje želimo da kandidujemo u narednom periodu i danas je prilika da se upoznamo s uslovima i terminima za sledeći poziv, kako bi se adekvatno i blagovremeno pripremili, bili što uspešniji i mogli da iskoristimošto više sredstava iz evropskih fondova koja su nam na raspolaganju”, kazao je Radišić.  
 
 
Skupu u Zrenjaninu prisustvovala je i predstavnica Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije Sanda Šimić, koja je objasnila da je to ministarstvo nacionalni koordinator ovog programa prekogranične saradnje.
“Upravljačko telo je pri Ministarstvu regionalnog razvoja Rumunije, dok se Sekretarijat programa nalazi u Temišvaru i on je i organizovao današnji skup. Važno je da u tom čitavom programskom ciklusu obezbedimo i novim korisnicima i onima koji nisu znali do sada kako da pripreme projekte ovu vrstu treninga i radionice”, istakla je Šimić.  
 
Obukom je rukovodio šef zajedničkog tehničkog sekretarijata u Temišvaru Katalin Radu.