Otvorena moto trka "Velika nagrada Zrenjanina"

Licencirana staza "Jugoistok" spremno je dočekala oko 60 takmičara iz Srbije i zemalja Evrope, što je označilo i početak moto trke "Velika nagrada Zrenjanina".
Organizatori trke koja se boduje za nacionalni i balkanski šampionat su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, moto klub "Petrovgrad" i Grad Zrenjanin.
 
 
Kao domaćin, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zahvalio se Auto-moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je velika čast što se u Zrenjaninu posle 15 godina održava ovakvo takmičenje i dodao:
"Veoma sam zadovoljan ulaskom u kalendar održavanja moto trka u Srbiji, uz dobru saradnju sa Auto-moto savezom Srbije. Drago mi je što takmičari stazu ocenjuju kao izuzetno dobru, sa odličnim potencijalom, a u narednom periodu uložićemo napore da bude još bolja. Želim da naglasim da su i takmičari iz Zrenjanina nizali brojne uspehe i to je bio neposredan povod da organizujemo takmičenje "Velika nagrada Zrenjanina", rekao je gradonačelnik.
 
 
Svim ljubiteljima dvotočkaša priušten je moto spektakl na stazi dugoj 3.000 metara, prosečne širine 7 metara sa 9 krivina i kao takva dovoljno je atraktivna kako za takmičare, tako i za posetioce, nju su pre samog starta trke obišli gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija i Božidar Mihajlović pomoćnik za moto-sport u Auto-moto savezu Srbije.
 
 
 
Prilikom otvaranja moto trke, predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija izrazio je verovanje da je ovo početak moto sporta u Zrenjaninu i dodao:
"Nadam se da će se na ovoj stazi sledeće godine voziti sve discipline za nacionalno, balkansko i mediteransko prvenstvo.
Ubeđen sam da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji", naglasio je Butulija.
Otvaranju moto trka prisustvovali su i najbliži saradnici gradonačelnika, predstavnici Skupštine grada i Srednjobanataskog upravnog okruga kao i brojni gosti iz susednih opština i gradova i moto sveta iz čitave Srbije.
 
 
 
 

 

Takmičenja su organizovana u disciplini "Motoklasik" koja se boduje za Balkanski šampionat, "Supermoto" i "Roud Rejs" u kategoriji 125 kubika.

U nedelju treninzi startuju u 09:00 časova, trke počinju u 13:00 časova a vreme predviđeno za dodelu pehara je 17:00 časova.