Predstavnici dvadeset sudova u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovao je danas u Osnovnom sudu Zrenjanin sastanku Radne grupe za “Vrednovanje predmeta po težini” koji je organizovan u saradnji sa EU projektom “Unapređenje efikasnosti pravosuđa”.

 

 

 

Pozdravljajući prisutne i poželevši im dobrodošlicu gradonačelnik Janjić je ukazao da je dokaz da je Zrenjanin oduvek bio i centar sudstva u regionu Banata i zgrada suda u kojoj je održan sastanak, a koja je pre 110 godina namenski podignuta upravo za smeštaj sudskih organa i tu namenu nikada nije menjala. 

 

 

- Zrenjanin danas želi da bude među vodećim gradovima u Srbiji i kada su u pitanju investicije, kultura ili sport, ali i kada treba unapređivati odnos državnih institucija ili lokalne samouprave prema građanima. Grad je aktivan učesnik u mnogim pilot-projektima i drago mi je što je i razlog vašeg današnjeg okupljanja upravo rad na jednom takvom projektu - rekao je gradonačelnik Janjić.  

 

 

Inače, Zrenjaninski Osnovi sud je prvi počeo sa realizacijom tog projekta, a tokom današnjeg sastanka, kome su prisustvovali predstavnici sudova iz dvadeset gradova Srbije, razmatrani su konkretni rezultati implementacije formule, kao i naredni koraci za korišćenje formule za “Vrednovanje predmeta po težini”.