Prijem za predstavnike prijateljskih i bratskih gradova i opština

Tradicionalno, tokom trajanja "Dana piva" gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima, organizuje prijem za predstavnike bratskih i prijateljskih gradova i opština koje borave u  našem gradu.

Prijem je danas održan u sali Gradskog veća, a gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što je broj onih koji dolaze u naš grad iz godine u godinu veći i što naš grad širi krug prijatelja.

 

 

 

Dejan Krsmanović, načelnik bratske nam Opštine Laktaši ukazao je da postoji dugogodišnja saradnja, ali da je, nažalost, tokom poslednjih godina gotovo nije ni bilo.

- Želja nam je da tu saradnju obnovimo i intenziviramo, a mi imamo mnogo ideja gde bismo mogli da sarađujemo - istakao je on i poželeo uspešne “Dane piva” koji će doprineti razvoju našeg grada.

 

 

 

Mirko Martinović iz bratske Opštine Krnjak, rekavši da mu je izuzetno drago što je ponovo u našem gradu, ukazao je da Zrenjanin ima uspešnog gradonačelnika koji može biti primer drugima.

- Zrenjanin tako pokazuje da je uspešan grad ne samo u Srbiji, već i regionu, jer zahvaljujući gradonačelniku Janjiću okuplja gradonačelnike i predstavnike opština i gradova iz regiona, i to može biti dobar model za sve - rekao je Martinović.

 

 

 

Slaviša Marković, predsednik Skupštine grada Bijeljine najpre je čestitao Zrenjanincima slavu koju je nedavno obeležio Grad Zrenjanin, a zatim preneo pozdrave gradonačelnika Mića Mićića našem gradu.

- Drago mi je što naša dva grada imaju dobru dugogodišnju saradnju, nadam se da će ona biti i proširena, da se ne ogleda samo u protokolarnim dolascima, već da pokušamo napraviti kulturnu, privrednu i saradnju na svakom drugom polju - rekao je Marković. 

 

 

 

U ime Grada Višegrada obratio se na današnjem prijemu odbornik Lazo Čarkić koji je takođe izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u naš grad.

- Zahvaljujem se na pozivu i nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti potpisati i Sporazum o bratimljenju Višegrada i Zrenjanina. Najpre, jer, ovde živi i radi veliki broj ljudi koji su poreklom iz Višegrada, a bila bi to i mogućnost za bolju saradnju na svim poljima - rekao je Čarkić.

 

 

 

Zamenik gradonačelnika bratskog grada Bekeščabe Kiš Tibor, podsetio je danas da je prošle godine obeleženo pedeset godina saradnje sa našim gradom i najavio skoru trodnevnu posetu gradonačelnika tog grada Zrenjaninu. 

Jonel Bulbuc iz bratskog rumunskog grada Arada ukazao je da je do sada postojola veoma dobra saradnja na polju kulture, a da će ona biti proširena i na druge oblasti.

- Kada su naši prijatelji srećni i mi smo srećni kada ih takvim vidimo - rekao je Kiš.