Grad se oprostio od Aleksandra Jevđića

Komemoracija povodom smrti Aleksandra Jevđića, gradskog većnika Grada Zrenjanina, održana je danas u Baroknoj sali Skupštine grada., uz prisustvo porodice, prijatelja, saradnika, partijskih drugova, gradskih većnika, odbornika Skupštine grada, gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i njegovog zamenika Saše Santovca.

 

 

U svom obraćanju, a kroz izražavanje najdubljeg saučešća porodici preminulog Aleksandra Jevđića, gradonačelnik Čedomir Janjić je istakao da gubitkom  pouzdanog saradnika u našim redovima ostaje praznina i žal za mladim čovekom punim elana. Razumevao je Aleksandar Jevđić problematiku Gradske uprave, a svojom sportskom disciplinom i menadžerskom umešnošću izražavao je inicijativu i davao doprinos redovnim aktivnostima.

 

 

“Pred fenomenom iznenadnog i brzog umiranja, a novijih vremena i učestalih, zdrava pamet ostaje sa pitanjima bez odgovora . Sa opomenom i porukom apsurdnom, ali otrežnjujućom, uverljivom i surovom:

"Samo slamka među vihorove" - To to je čovek!

 

 

Suočavenje sa ovim životnim lekcijama zahteva vreme; vreme potrebno da se bolne i tragične činjenice prihvate. Bez ambicija da se razumevaju i shvate, budući da se u lavirintima ovih pitanja teško mogu otškrinuti izlazna vrata i razmrsiti tajni čvorovi.

U ovim teškim i bolnim trenucima porodici Aleksandra Jevđića izražavamo iskreno saučešće sa porukom da neguju lepu uspomenu na svoga supruga i roditelja, da se ne predaju. Da supruga Slavica sinove, Relju i Luku, podiže i vaspitava kako je to otac želeo i nameravao, u sportskom duhu, spremne i za pobede i za poraze koje život nosi.

Nama saradnicima i prijateljima ostaje da ih u ovom velikom zadatku ohrabrimo i podržimo.”, rekao je gradonačelnik u svom obraćanju.

 

 

Govor je održao i Jevđićev kum Aleksandar Perić kao i dugogodišnji prijatelj Ljubomir Stanisavljev.

 

 

Aleksandar Jevđić rođen je 1976. godine u Zrenjaninu, nakon iznenadne teške bolesti preminuo je 16. oktobra u 41. godini života.